Cáfolja az Emmi a Magyar Helsinki Bizottság állításait

A magát civil jogvédőnek nevező, Soros György pénzelte szervezet pert indít a minisztériummal szemben.

Magyar Nemzet
2020. 05. 25. 17:55
Billionaire investor Soros attends WEF in Davos
Billionaire investor George Soros of Soros Fund Management attends the annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos January 26, 2013. REUTERS/Pascal Lauener (SWITZERLAND - Tags: POLITICS BUSINESS HEADSHOT) - LR1E91Q0RVHT7 Fotó: Pascal Lauener
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Helsinki Bizottság közleménye szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megtagadta a Helsinki Bizottság közadatkérését. A magát civil jogvédőnek nevező, Soros György pénzelte szervezet annak a dokumentumnak a kiadását kérte, amelyben Kásler Miklós „felszólította a kórházak vezetőit a kórházak részleges kiürítésére”. A tárca szerint a kért irat további döntéseket készít elő, ezért nem adható ki.

A Magyar Helsinki Bizottság szerint a kért irat már maga a döntés, de ha további döntéshez használnák, akkor sem lenne titkolható.

A civilnek mondott szervezet ezért pert indít az Emmivel szemben, amely ugyanakkor azt közölte a Magyar Nemzettel: a Magyar Helsinki Bizottság nem kért ki ilyen közadatot az Emberi Erőforrások Minisztériumától, így a tárca nem is utasíthatta el a szervezet kérését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.