Csak a szavak szintjén zöld a baloldal

Legutóbb a pesterzsébeti önkormányzat szivárványkoalíciót erősítő képviselőiről derült ki, hogy valójában nem zöldpolitikát képviselnek.

2019. 11. 15. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zöldimázst építő ellenzéki összefogás pártjainak környezetvédelmi elkötelezettsége csak a szavak szintjén létezik. Legutóbb a pesterzsébeti önkormányzat szivárványkoalíciót erősítő képviselőiről derült ki, hogy valójában nem zöldpolitikát képviselnek, mivel nem támogatták a helyi fideszes képviselőknek egy környezetvédelmi alap létrehozására irányuló kezdeményezését.

– A javaslatunk arra vonatkozott, hogy a baloldali többség által megszavazott 20 százalékos képviselői fizetésemelést tegyék bele az alapba, ami éves szinten 20 millió forintot jelentene. Ezt az összeget például fásításra és egyéb zöldprojektekre lehetne fordítani Pesterzsébeten, ám nem szavazták meg a baloldali képviselők, sőt érthetetlen módon azt hangoztatták, miért nem a kerület dolgaival foglalkozunk – számolt be róla a Magyar Nemzetnek Földesi Gyula, a helyi Fidesz választókerületi (vk) elnöke. Pikáns adalékként említette, hogy Mach Péter, Karácsony Gergely főpolgármester egyik alelnöke a Párbeszédben, aki a XX. kerületi önkormányzat egyik képviselője és egyben a környezetvédelmi bizottság elnöke, szintén nem szavazta meg a határozati javaslatot.

Mint ismert, korábban a kirívóan magas emelést szorgalmazó előterjesztés visszavonására is határozatot nyújtottak be a helyi fideszes képviselők, ám a baloldali többség leszavazta őket. – Bár akkor a momentumosok szintén ellenezték az emelést, mégis úgy tűnik, hogy ragaszkodnak ahhoz, mivel a környezetvédelmi alapot már ők sem támogatták – fogalmazott a vk-elnök.

Földesi Gyula a szivárványkoalícióban meghúzódó feszültségekre is kitért. Szavai szerint a Párbeszéd képviselője nem szavazta meg az általuk összerakott szervezeti és működési szabályzatot sem. – Továbbá gyámság alá akarják helyezni a hivatalt, hiszen az előterjesztések benyújtását megelőzően a bizottsági elnököknek jóvá kell ­hagyniuk azokat – mutatott rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.