Családbarát kerületet szeretne Ughy Attila

Több évtizedes lemaradást hozott be a XVIII. kerület Ughy Attila polgármestersége alatt. A lokálpatrióta városvezető ismét rajthoz állt, s a következő ciklusban a családokra koncentrálna a fejlesztések mellett.

2019. 10. 02. 6:18
null
A polgármester Tarlós Istvánnal egy új útszakasz átadásán Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az életemet a XVIII. kerületben élem, itt is születtem, itt végeztem alap- és középfokú tanulmányaimat, minden ide köt. Büszke vagyok arra, hogy polgármesterségem alatt a kerület több évtizedes lemaradást hozott be, s a lakókkal közösen sikerült egy olyan városrészt felépítenünk, amely egyre vonzóbb lehetőségeket kínál az új otthont keresőknek is – jelentette ki lapunknak Ughy Attila (Fidesz), aki újból megméreti magát az önkormányzati választáson.

A polgármester a legfontosabb eredmények között említette, hogy az elmúlt években ledolgozták azt az infra­strukturális hátrányt, ami korábban jellemezte a kerületet. – 2010 előtt olyan érzés foghatta el a Pestszentlőrincre és Pestszentimrére látogatókat, hogy még a kistelepüléseknek is komolyabb infrastruktúrája van. 2014-ig konszolidáltuk a kerület pénzügyi helyzetét, majd rendeztük a mindennapi működés feltételeit, és lehetőségünk volt a nagyobb volumenű infrastrukturális fejlesztésekre.

A polgármester Tarlós Istvánnal egy új útszakasz átadásán
Fotó: Havran Zoltán

Így az elmúlt öt évben szinte teljessé vált a kerület csatornázottsága azt követően, hogy száz kilométernyi szakaszon építettünk ki a szennyvízelvezető rendszert. Járdából még ennél is több épült, emellett ötven kilométernyi utat újítottunk fel a kerületben, de az idei esztendő végére tíz kilométernyi teljesen új útszakasz is megépül – sorolta Ughy Attila, aki a következő időszak egyik legfontosabb feladatának a kertvárosi rész csapadék­elvezetését nevezte.

A polgármester a legfontosabb célkitűzései között említette a kerület családbaráttá tételét és a generációk közötti szolidaritás megteremtését. – Igyekszünk a kerületben élő családok életét folyamatosan figyelemmel kísérni és támogatásokkal segíteni.

Több családbarát programot is elindítottunk, így a kerületben megházasodó és itt letelepedő házaspárokat egy olyan kártyával lepjük meg, amely jelentős kedvezményeket jelent nekik a sport- és kulturális programokhoz. Az első gyermeküket váróknak babaváró csomagot biztosítunk, a kerületi általános iskolások pedig minden évben ingyenes füzetcsomagot kapnak – sorolta Ughy Attila.

Hangsúlyozta, hogy az idősekről is teljeskörűen igyekeznek gondoskodni, a 65 év felettiek például évente háromszor kapnak nyugdíjascsomagot. – Hét esztendeje örvend töretlen népszerűségnek a nyugdíjas-akadé­miánk, amelynek résztvevői az érdekes előadások mellett élő közösségre is találhatnak – fogalmazott a polgármester.

Szaniszló Sándorral, az ellenzék jelöltjével kapcsolatban arra emlékeztetett, hogy 2002 és 2010 között alpolgármesterként része volt abban, hogy a kerület több mint tízmilliárd forint adósságot halmozott fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.