Csörte: Az unión belül is megjelentek a kritikák

A Hír TV közéleti vitaműsorában Závecz Tibor a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Horn Gábor a Republikon Alapítvány elnöke, G. Fodor Gábor a Századvég Alapítvány elnöke és Gajdics Ottó a Karc FM főszerkesztője voltak M. Dobos Marianne vendégei.

Forrás: HÍR TV2019. 12. 05. 16:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Növekszik a migrációs nyomás Európában. Németh Szilárd a 2015-ös állapotokhoz hasonlította azt a felfokozott tömegvándorlást, ami az utóbbi időben tapasztalható. Vízen, vasúton, kerítésen átmászva, alagút ásásával is próbálkoznak az illegális bevándorlók, hogy bejussanak Magyarországra.

A témával kapcsolatban G. Fodor Gábor a következőket mondta: „Emlékeztetek a 2015 utáni folyamatokra. Az volt a baj például az Európai Unió működésével, hogy hihetetlenül lassú, körülményes, lassan születnek a döntések. Magán az unión belül is megjelentek azok a kritikák, hogy például a migráció kérdésében nem volt gyors és határozott a döntéshozatal, többek között ezért is épült meg a magyar kerítés.”

Horn Gábor ehhez a gondolathoz hozzátette: „A migrációs nyomást nem a magyar 170 kilométer oldotta meg, hanem az Európai Unió, elsősorban egyébként a németek fellépése, megállapodása a törökökkel. (…) Én elfogadom azt, hogy az Európai Unió egy nehezen működő, lassú szervezet, általában a nagy szervezetek ilyenek.”

G. Fodor Gábor szerint Magyarország lehetőségein felül mindent megtett annak érdekében, hogy megvédje a határait, a kultúráját, és azt az álláspontot képviselje az unió minden fórumán, hogy nemet mond a bevándorlásra és a kötelező kvótára, ami egyébként szétterítené Európában a problémát. Eddig mehet el a magyar álláspont.

Závecz Tiborban ezzel kapcsolatban kérdések merültek fel, amelyeknek hangot is adott:

- Így van, ezzel egyetértek. Ezután azt a kérdést szeretném feltenni, hogy, ha mindent megtett, akkor most mi a probléma? Miért beszélünk Magyarországon folyamatosan csakis erről?

A felvetéseket Gajdics Ottó válaszolta meg:

- Éppen elég probléma, amit meg kell oldani a kötelező kvótával, mi lesz, ha még többen bejönnek? Mi lesz ha ránkzúdulnak azok, akik különböző menekülttáborokban vannak? Azért beszélünk róla ennyit, hogy ide ne jöjjenek, maradjanak ott, ahol vannak.

A teljes műsor megtekinthető a Hír TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.