Czeglédy Csaba megfenyegette a Mediaworks munkatársait

Szombathelyen komoly indulatokat váltott ki a médiaközpont ügye. Czeglédy Csaba képviselő burkoltan megfenyegette a Vas Népe újságíróit.

Magyar Nemzet
2020. 02. 27. 19:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azonnali hatállyal visszahívta tegnap ügyvezetői tisztségéből a Szombathelyi Közgyűlés Halmágyi Miklóst, a helyi médiaközpont ügyvezető igazgatóját, aki ellen a rendőrség vagyon elleni bűncselekmény alapos gyanújával indított nyomozást. Halmágyit – aki korábban 25 éven át volt a Vas Népe című megyei lap főszerkesztője – 2019 februárjában, a közgyűlési erőviszonyok megváltozása után nevezte ki a baloldali többségű önkormányzat a médiaközpont élére.

Az önkormányzati társaságnál december végén indított vizsgálatot az önkormányzati felügyelőbizottság, amely a közgyűlés elé tárt jelentésében megállapította, hogy az ügyvezető limit nélküli céges bankkártyáját használva több alkalommal fizetett olyan szolgáltatásokért, amelyek nem az önkormányzati kft., hanem a saját hasznát szolgálták. Két esetben bérelt például különböző szállodákban szobát, arra hivatkozva, hogy hivatalos úton járva konferencián vett részt. Ezeknek a konferenciáknak a vizsgálat nem találta nyomát. Az ügyet a megyei napilap írta meg először.

Az ügyben Nemény András (Éljen Szombathely! Egyesület-Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-MKKP-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa) polgármester rendőrségi feljelentést tett, amelynek nyomán a hatóság elrendelte a nyomozást. A Szombathelyi Közgyűlés az ügyvezető visszahívása és munkaviszonyának megszüntetése után átmeneti időre Török Tibort nevezte ki a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetőjének, a későbbiekben pedig pályázat útján töltik be a tisztséget.

Illés Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP) a médiaközponttal kapcsolatban kifejtette: egyértelmű Nemény András politikai szerepe Halmágyi Miklós ügyében, miután korábban úgy nyilatkozott: Halmágyi Miklós személye garancia mindenki számára. Czeglédy Csaba képviselő közölte: a Vas Népe újságíróira is ugyanaz a sors fog várni, mint amit Halmágyi Miklóssal tettek. Ágh Ernő képviselő (Fidesz-KDNP) kiállt a megyei napilap munkatársai mellett, és visszautasította, hogy Czeglédy Csaba fenyegesse őket nyílt ülésen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.