Dömötör Csaba: Nem dőlhetünk hátra!

Előremutató beszédet mondott a miniszterelnök, amelyben kiemelte a jövőre vonatkozó fő csapásirányokat – véli Dömötör Csaba Orbán Viktor évértékelőjéről. Az államtitkár szerint az ellenzék csak beszél a környezetvédelemről, a kormány azonban cselekszik. Míg az ellenzék adóemelési politikát folytatna, addig a kormány folyamatosan az adócsökkentést választja – fogalmazott Dömötör Csaba.

Csekő Imre
2020. 02. 16. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sok előremutató dolgot hallottunk, miközben a miniszterelnök arról sem feledkezett meg, hogy az elmúlt tíz év eredményeiről és tapasztalatairól szóljon – nyilatkozta lapunknak Dömötör Csaba Orbán Viktor évértékelő beszédéről az esemény után a Várkert Bazárban. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kiemelte, hogy a miniszterelnök külön szólt a Trianoni békeszerződés százéves évfordulójáról, amelynek a Fidesz képviselője szerint önmagán túlmutató üzenete is van a magyarság összetartozását illetően.

– Amikor a miniszterelnök a gazdasági életben és a közösségépítés terén elért eredményeket értékelte, azt is üzente a politikai közönségünknek, hogy nem lehet hátradőlni – hangsúlyozta. Szerinte komoly célokat fogalmazott meg Orbán Viktor, és a következő évekre vonatkozóan meghatározta a fő csapásirányokat. – Különösen fontos a klímavédelmi akcióterv bejelentése, amiről kiemelném, hogy a zöld politikában az ellenzékiek a klímavészhelyzet kihirdetésével csak beszélnek, a kormány viszont már évek óta cselekszik, és most ismét szintet lépünk majd a környezetvédelemben – mondta a kormánypárti politikus.

Dömötör Csaba úgy véli, a további családtámogatási intézkedések említése mutatja, hogy a jövőben is számíthatnak a kormányra a családok. – Ami a gazdaság helyzetét illeti, tudjuk, hogy szaporodnak a viharfelhők, és úgy kell majd fenntartanunk az ország teljesítőképességét, hogy az európai gazdasági légkör romlik – fogalmazott. – Míg az ellenzéki pártok arról beszélnek, hogy milyen listákon és milyen összefogással induljanak a 2022-es választáson, addig a kormánypártok a munkára összpontosítanak, hogy Magyarországot tovább erősítsék – fűzte hozzá.

A jövőben várható kihívások ellenére úgy látja, az elmúlt évek eredményei bizakodásra adnak okot a választóknak, hiszen az legutóbbi tíz évben is sok mindenre mondták a kormány kritikusai, hogy lehetetlen, de mégis ezeket mind sikerült megvalósítani. – Törlesztettük az IMF-hitelt, közben csökkentettük az államadósságot, és több mint 800 ezer új munkahelyet teremtettünk. Ezek az eredmények az előttünk álló kihívások ellenére is önbizalomra adnak okot.

A meghirdetett Nemzeti Konzultációról elmondta, a következő napokban véglegesítik a kérdéseket, és ezután tájékoztatni fogják a nyilvánosságot a konzultáció részleteiről. – Az a kérdéskör mindenképpen szerepel majd, hogy miként fordulhatott elő, hogy erőszakos bűncselekmények elkövetői idő előtt kerülhettek szabadlábra – árulta el Dömötör Csaba. – Tehát olyan problémákat érint majd a konzultáció, amelyek csökkentik az emberek biztonságérzetét, és egyben sértik az igazságérzetüket is – foglalta össze a lényeget.

Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy a miniszterelnök által említett jövőbeli intézkedések közül van, ami már idén megvalósulhat. – Több minisztérium dolgozik a konkrétumok kialakításán, és nem szeretnénk elhúzni a bejelentéseket. Amint megvannak a részletek nyilvánosságra fogjuk hozni azokat. Kérdésünkre, hogy melyik intézkedésekre kerülhet hamar sor, az államtitkár annyit mondott: – Folyamatos célja a kormánynak, hogy az adókat csökkentse. Ebben is hatalmas a kontraszt az ellenzékhez képest, akik adóemeléseket hajtanának végre. Mi ezzel ellentétes politikát folytatunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.