Dömötör Csaba: Tizenhat éve szó se volt bevándorlók idetelepítéséről

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint tizenhat éve, amikor a magyarok döntöttek az európai uniós csatlakozásról, szó se volt arról, hogy bevándorlókat akarnak „idetelepíteni”.

Forrás: MTI2019. 04. 12. 17:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba a Facebook-oldalára feltöltött pénteki videóban felidézte: tizenhat évvel ezelőtt ezen a napon, népszavazáson döntött úgy az ország, hogy az Európai Unió tagja szeretne lenni.

„A magyarok közel 84 százaléka döntött a belépés mellett. Ez a döntés mindenkit kötelez, az uniós tagság nemzeti érdek” – jelentette ki.

Úgy folytatta: a tagság támogatottsága Magyarországon az egyik legmagasabb az EU-ban, de ez csak akkor tartható fenn, ha őszintén beszélnek a problémás ügyekről is.

Elkötelezett tag az ország, de ez nem jelent szótlansági fogadalmat – fűzte hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta: annak idején egy szó sem volt arról, hogy „megpróbálnak jogokat elvenni tőlünk” és bevándorlókat akarnak idetelepíteni.

Úgy fogalmazott: „szeretjük Európát, benne Magyarországot”, de jelentős irányváltásra van szükség.

Brüsszelben vissza kell venni a „birodalmi tempóból” – mondta Dömötör Csaba -, és ezt szerinte május 26-án, az európai parlamenti választáson lehet „kikényszeríteni”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.