Egy tanú szerint rettegtek a nők Donáth Lászlótól

Közben Donáth László lánya, Donáth Anna értelmezhetetlen választ adott apja szexuális zaklatási ügyével kapcsolatban a TV2-nek, amikor egy sajtótájékoztatón kérdezték a témáról.

2019. 08. 12. 9:45
Donáth László; Iványi Gábor; Bálint György
A volt politikusnak több áldozata is lehetett Fotó: Nagy Lajos Forrás: MTI/Nagy Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donáth László egyik lehetséges áldozatának férje a TV2 Tények című műsorában arról számolt be a hét végén, hogy az intézményben jelenleg is lelkészként dolgozó egykori MSZP-s politikus már évek óta zaklatja a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház női alkalmazottait. Szavai szerint bár jelezték az intézmény vezetésének a történteket, az otthon nem tett semmit.

A férfi elmondta: a lelkész félelmet keltett a feleségében és a szeretetotthon más női alkalmazottaiban, akik, amikor meghallották Donáth hangját, gyakran elbújtak előle. Elmondása alapján főként a fiatal, vékony testalkatú lányokat zaklatta a korábbi szocialista politikus.

– Egy alkalommal Donáth [...] a nejemet két kézzel megragadta, a falhoz szorította, majd szorongatni kezdte a nyakát. Mindezt orvosi vizsgálat is bizonyítja – mondta az áldozat férje. Mint ismert: a Budapesti Rendőr-főkapitányság június 13-án rendelt el nyomozást szexuális zaklatás és kényszerítés miatt.

A volt politikusnak több áldozata is lehetett
Fotó: MTI/Nagy Lajos

Közben Donáth László lánya, Donáth Anna értelmezhetetlen választ adott apja szexuális zaklatási ügyével kapcsolatban a TV2-nek, amikor egy sajtótájékoztatón kérdezték a témáról.

Mint ismert, a Momentum európai parlamenti képviselője korábban elítélően beszélt a szexuális visszaélésekről, és több alkalommal is megszólalt a zaklatások és a #metoo-mozgalom kapcsán.

– A #metoo-mozgalom azért fontos, mert rávilágított a szexuális zaklatás témájára, és ennél is mélyebbre ásott, kiemelve, hogy nem lehet egyértelműen definiálni a zaklatást, mert annak határa minden embernél máshol van. Onnantól kezdve, ha valaki a komfortzónámba belép, én erre azt mondom, hogy ez sok, a másik pedig erről nem vesz tudomást, az zaklatás – hangoztatta két hónappal ezelőtt Donáth Anna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.