Egymás után buktak le az embercsempészek

Fekete napja volt az embercsempészeknek szeptember 30-a, négy esetben is migránstaxikat fogtak el a rendőrök.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 10. 01. 10:16
Győr elfogás
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt szerencséjük az embercsempészeknek szeptember utolsó napján. A Police.hu beszámolója szerint négy esetben is fuvarozókat buktattak le a rendőrök, az embercsempészeket őrizetbe vették, az általuk szállított illegális bevándorlókat pedig kitoloncolták az országból.

Vízbe ugrott a sofőr

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei szeptember 30-án akartak ellenőrizni egy magyar rendszámú személygépkocsit az M6-os autópálya paksi szakaszán. A jármű vezetője nem akart beszélgetni a rendőrökkel, továbbhajtott. Egy gyár területén állt meg Dunaföldváron, a sofőr és utasai kiugrottak a kocsiból, és a Duna irányába szaladtak. Az egyenruhások a menekülők után futottak, akik közül egy férfit a vízből húztak ki.

Fotó: Police.hu

A vízből elfogott, olasz okmányokkal rendelkező férfi vezette az autót. Egy tunéziai illegális bevándorlót a helyszínen sikerült utolérni, három társát órákkal később találták meg az ártéri erdőt átkutató rendőrök, kihallgatásuk után a migránsokat kiutasították Magyarországról.

Az embercsempész a rendőrök elől menekülve egy tucatnyi súlyos közlekedési szabálysértést is elkövetett, több autóst is balesetveszélyes helyzetbe kényszerített ámokfutása során. A rendőrség a közúti közlekedés veszélyeztetése miatt elrendelt eljárásban tanúkat keres a bizonyításhoz, az olasz sofőr ezt sem úszhatja meg büntetlenül.

Focicsapatnyi utas

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály székesfehérvári osztályának információi alapján a rendőrök az M1-es autópálya 73-as kilométerszelvényében szeptember 30-án 17 óra 40 perckor megállítottak egy magyar honosságú tehergépkocsit. A járműben a magyar sofőrön kívül tíz, magukat szír állampolgárnak valló migráns utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A rendőrök a 38 éves budapesti sofőrt elfogták, és az utasaival együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra állították elő.

Fotó: Police.hu

 

ÁTLÁttak a szitán

Letenye Autópálya Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy szlovák férfi személyautójával szeptember 30-án. A járműben látszólag egyedül utazott, de a határrendészek a kocsi átvizsgálása során, annak csomagtartójában egy szúnyoghálóval letakart nőt találtak összekuporodva. A potyautas úti okmánnyal nem rendelkezett, elmondása alapján szlovák állampolgárságú, de magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudta. Az embercsempészettel gyanúsított sofőrt őrizetbe vették, a nő is a rendőrség őrizetében marad kilétének megállapításáig.

Letakart potyautas volt a csomagtartóban

Bejáratott hálózat

A Devecseri Rendőrőrs járőrei szeptember 30-án a 8-as számú főúton, Devecser közelében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály I. bűnüldözési osztályának információi alapján ellenőriztek egy Ausztria felé haladó román rendszámú furgont.

A járműben a sofőrön kívül nyolc, magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott. Az utasok az elsődleges adatok szerint illegálisan jutottak Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az autót vezető román állampolgárnak a rendőrök gyanúja szerint nem ez volt az első fuvarja, egy embercsempész-hálózat tagja, büntetőeljárás indult ellene.

Fotó: Police.hu

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.