Elemző: A DK programszerűen helyezkedik szembe a kormányzat álláspontjával

A Demokratikus Koalíció (DK) kampánynyitó rendezvénye után elmondható, hogy EP-programjuk egyetlen eleme az, hogy – az európai uniós politikai térben is – a magyar kormányzat álláspontjával szembemenő érdekeket próbáljanak meg képviselni – vélekedett a Nézőpont Intézet elemzője.

Forrás: MTI2019. 04. 15. 10:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Erik megjegyezte: ez abból is látszik, hogy a DK vasárnapi rendezvényén hosszasan bírálták Orbán Viktor miniszterelnököt, de egyáltalán nem beszéltek a párt programjáról. Meglepőnek nevezte, hogy a magát az európai egyesült államok elkötelezett hívének tartó párt nem tudott érdemi programpontokat felmutatni.

Hangsúlyozta: a DK stratégiáját úgy lehet összefoglalni, hogy a magyar társadalom 90 százalékának véleményével szembemenve, a maradék 10 százalék „szélsőséges érdekeit” próbálják képviselni. Ez a politika annak az 5-7 százalék közötti szavazótábornak szól, amely annak ellenére is Gyurcsány Ferenc pártelnökre szavaz, hogy felmérések szerint ő a legnépszerűtlenebb politikus a rendszerváltás óta – fűzte hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.