Elfogta a rendőrség a márkaspecialista autótolvajt

Fordult a szerencse, többé nem bosszanthatja az autók tulajdonosait a Fordokra szakosodott tolvaj.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 11. 27. 15:23
BRFK Felderítés
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet információi szerint a lefoglalt alkatrészek és kulcsok, autólopásra kifejlesztett eszközök arra utalnak, hogy több tucat Fordot vihetett el az a férfi, akit három napja fogtak el a rendőrök. A bíróság bűnügyi felügyelet alá, házi őrizetbe helyezte az elkövetőt, folyik a vizsgálat, hogy pontosan honnan, hány Fordot lophatott még el. Balotai Attila rendőr ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztályának vezetője szerint a rendkívül kitartó és alapos felderítőmunka, a különböző nyomozó szervek közötti együttműködés hozott kedvező fordulatot a Fordokra specializálódott tolvaj ellen indított büntetőeljárásban.

Fotó: Police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gépjárműbűnözés elleni egysége a pestszentlőrinci rendőrökkel és a bűnügyi bevetési osztállyal szervezett akciót egy gépkocsilopással gyanúsítható férfi elfogására. A 49 éves M. Lászlót a nyomozók két Ford márkájú autó ellopásával hozták összefüggésbe; a nyomozás adatai szerint a férfi az egyik autót még tavaly október 22-én a Vecsési útról, a másikat idén, két hete Kispestről vitte el.

A férfit a rendőrök november 24-én otthonában elfogták, a lakásban tartott kutatás során számos olyan eszközt – GPS-jelblokkolót, Ford indítókulcsokat és vezérlőegységet – foglaltak le, melyeket a férfi autólopások elkövetéséhez használhatott. A kutatás során találtak egy autót is, amit M. László rokona használt. A Magyar Nemzet információi szerint az autó a tolvajnyelv szerint egy igazi öszvér volt, vagyis a Ford gyártmányú személygépkocsit az elsődleges vizsgálatok szerint több, ugyanolyan típusú autó eleméből szerelték össze, és egy korábban totálkárosra tört autó forgalmi engedélyével használták. Az öszvér alkotóelemeinek eredetét igazságügyi gépjárműtechnikai műszaki szakértő bevonásával vizsgálja a hatóság, a feltételezések szerint legalább három lopott autó alkatrészeit és fődarabjait használták fel az öszvér elkészítéséhez.

A nyomozók a széles körű adatgyűjtést követően eljutottak egy alkatrész-kereskedéssel foglalkozó férfihez is, akinek M. László többször adott el Ford tartozékokat. Az orgazda házánál tartott kutatás során B. Andrástól 97 olyan autóalkatrészt foglaltak le, melyekről feltételezhető, hogy korábbi bűncselekményekből származnak.

A BRFK felderítő főosztály gépjárműbűnözés elleni osztállyal közösen végrehajtott elfogásokat követően a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói M. Lászlót lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, B. Andrást orgazdaság vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az eljárást a rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja. Az egyik lopott autót a nyomozók Pestszentlőrinc egyik kertvárosi részén megtalálták és visszaadták tulajdonosának. A bíróság M. Lászlónak november 27-én elrendelte a bűnügyi felügyeletét, elektronikus nyomkövetővel látták el, nem hagyhatja el lakóhelyét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.