Eltörölnék a Hófehérke csókjelenetét, szexuális erőszak vádja miatt

A jelenet eltörlésének ötletgazdái szerint Hófehérke aludt, így a csókba nem egyezhetett bele.

Forrás: Vasárnap.hu2021. 05. 04. 14:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb szélsőséges agymenés: Disneylandben eltörölnék a Hófehérke című mese ismert csókjelenetét, mert nem egyezik azzal, amit a gyerekeknek tanítanak a beleegyezés fontosságával kapcsolatban – írta meg a Vasárnap.hu.

Jól ismerjük a híres jelenetet a Hófehérkéből, amikor a herceg megcsókolja az üvegkoporsóban fekvő, halottnak hitt lányt, aki a szerelmes csóknak köszönhetően életre kel. Disneyland a pandémia után újranyitott, és megújította a híres Hófehérke útját.

Ebben is látható a híres csókjelenet, melyet a kritikusok eltörölnének: Hófehérke ugyanis aludt, így a csókba nem egyezhetett bele

– olvasható a cikkben.

A jelenet eltörlésének ötletgazdái szerint – akik valószínűleg jó dolgukban nem tudják, mit csináljanak, és unalmukban bődületes butaságokat találnak ki – az „erőszakos” csókjelenet aláássa mindazt, amit a beleegyezés fontosságáról tanítunk a gyerekeknek. Úgy vélik,

ez eleve nem lehet igaz szerelem, hiszen kettejük közül csak az egyik van tudatában annak, ami történik.

A Vasárnap.hu emlékeztet: az 1937-ben készült Hófehérke című mesefilmet nem először kezdik ki. 2018-ban Kazue Muta, az Oszakai Egyetem professzora azzal érvelt, hogy az alvó nő megcsókolása valójában

egy eszméletlen ember elleni szexuális erőszak.

A 61 éves feminista akadémikus odáig jutott, hogy Hófehérke és Csipkerózsika történetei ösztönzik a szexuális erőszak terjedését.

Az ügyről az eredeti, Dailymail.co.uk oldalon megjelent írás a linkre kattintva olvasható.

Mint azt korábban megírtuk, a Disney is beállt már a genderideológia támogatóinak sorába. Amellett, hogy a Disneyland vidámparkokban időnként Pride fesztivált rendeznek, van már külön leszbikus mesehősük is – írják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.