Erdő Péter: Ne onnan kezdjük, ahol abbahagytuk!

„Szűrjük le a tanulságokat. Vegyük észre jobban, mi a lényeges, legyünk képesek segíteni.”

2020. 05. 29. 18:19
TARLÓS István; ERDŐ Péter
Budapest, 2019. szeptember 13. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek beszél a Katolikus Budapest című könyvsorozat harmadik és negyedik kötetének bemutatóján Budapesten, a Párbeszéd Házában 2019. szeptember 13-án. Mellette Tarlós István főpolgármester. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áraszd ki lelkedet és minden életre kel, s megújítod a föld színét – mondta pünkösd előtti videóüzenetében Erdő Péter bíboros az ima szavaival kérve a Szentlelket, hogy újítson meg minket és körülöttünk a világot. Az esztergom-budapesti érsek felidézte: hónapokkal ezelőtt mintha megállt volna az élet, most pedig fokozatosan visszatérünk egy elevenebb, egy nyitottabb élethez, a normalitáshoz. – De ne onnan kezdjük, ahol abbahagytuk, hanem szűrjük le a tanulságokat. Vegyük észre jobban, mi a lényeges, legyünk képesek segíteni, a nemzedékek pedig legyenek szolidárisabbak egymással – figyelmeztetett a bíboros. Hozzátette: fontos, hogy az életünkben a legfontosabbakat tudjuk leginkább keresni, főleg a találkozást Krisztussal.

– Sokan vágytunk arra, hogy a szentségeket magunkhoz vehessük. Sokan vágytunk az Eucharisztiára – utalt a főpásztor mindazokra, akik a koronavírus okozta kényszerű bezártság és elővigyázatosság miatt nem vehették magukhoz Krisztus testét az elmúlt hónapokban. Erdő Péter hangsúlyozta, ezzel a lélekkel készüljünk a 2021. szeptember 5-12. között sorra kerülő Eucharisztikus Világkongresszusra. Hozzáfűzte: kaptunk a Gondviseléstől még egy évet a lelki felkészülésre, és arra kért mindnyájunkat, használjuk ezt az évet alázattal, szeretettel, a Szentlélek erejében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.