Ellenőrizhetővé kell tenni a technológiai nagyvállalatokat

Jelenleg bárki lekapcsolható az online térből, bármilyen hivatalos és átlátható indoklás nélkül. Hiányzik a tisztességes eljárás és a jogorvoslat lehetősége is.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 01. 26. 13:16
null
2020.09.16. Budapest Varga Judit Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A törvényes, átlátható és ellenőrizhető működés elérése a cél a technológiai nagyvállalatokkal szemben is. „Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik” – olvasható Varga Judit igazságügyi miniszter bejegyzésében a Facebook-oldalán.

Varga Judit szerint a szándékos, ideológiai vagy üzleti érdekből történő digitális károkozás nem maradhat következmények nélkül

Varga azt írta, hogy az illetékes állami intézmények vezetőivel konzultálva az Igazságügyi Minisztérium tavasszal javaslatot fog előterjeszteni a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozására. A miniszter hangsúlyozta, hogy továbbra is együttműködnek az Európia Unió hasonló szabályozásának előkészítésében, azonban az elmúlt időszak arra világított rá, hogy Magyarországnak gyorsabban kell lépnie. „Ma már önkényesen bárki lekapcsolható az online térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül” – fogalmazott, majd hozzátette: a szabadságot ritkán adják ingyen, most a digitális szabadságért is meg kell küzdenünk.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.