Falus Ferenc retteg a katonáktól

Bezzeg egy dézsa hideg víztől nem retten meg.

Pataki Tamás
2020. 03. 27. 16:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Én nagyon félek a katonáktól, bennem ez félelmet kelt” – mondta Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos az ATV Civil a pályán című műsorában, ahol elkövetett egy nyilvános rettegést. Tehát nem a koronavírustól ijedt meg, a magyar honvédek látványa borzolja Falus Ferenc kedélyét. Elképzelhetjük, hogy rögtön elkapcsol, ha egy március tizenötödikei zászlófelvonást, hagyományőrző műsort lát a tévében, az egyenruháktól ugyanis kirázza a hideg.

Hát még a puskáktól.

Falus Ferenc így folytatta: „Katonákat vezényeltek az utcára, a színpadi dramaturgia azt mondja, hogy ha puska van a színpadon, akkor annak el kell sülnie. Ha rajtam múlna nem lennének katonák”

Tehát egy normális állampolgárral szemben, akinek a magyar katona látványa, jelenléte biztonságot ad, Falus Ferencből ijedtséget vált ki. Ezt tovább nem is kommentálom. Arra még inkább kíváncsi lennék, hogy Falus Ferenc mitől nem fél?

Azt jól tudjuk, hogy egy dézsa hideg víztől nem retten meg.

Pedig lehet, hogy nagyotmondásával csak rá akart tromfolni egy korábbi, balliberális sztárra, ugyanis ha azzal folytatja, hogy „Nem kell hadsereg többé. Soha többé katonát nem akarok látni!” akkor a magyar történelem egyik szellemtörpéjét idézte volna meg, a szép emlékezetű Linder Bélát, a Károlyi Mihály-kormány hadügyminiszterét. A következményeket sajnos mind ismerjük.

A korábbi tisztifőorvos akkor ijed meg a magyar katonáktól, amikor mindennél jobban kellene bíznunk egymásban, az államban és bizony a katonáinkban. Vagy pardon, szerintem ez az ijedtség az igazán ijesztő.

Rettegése 4:30 perctől érhető el:

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.