Farkas Örs: Az ellenzéki pártok a túlélésre játszanak

Az ellenzéki pártok a túlélésre játszanak, és az európai parlamenti választásokat az őszi önkormányzati választásokra való felkészülésre használják – mondta Farkas Örs politikai elemző hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2019. 02. 25. 9:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemző szerint bizonyos ellenzéki pártok abban érdekeltek, hogy erejüket megmutassák, mások pedig abban, hogy elfedjék azt.

Az utóbbiak közé tartoznak a szocialisták, akik, ha rosszul szerepelnének az európai parlamenti választásokon, akkor jelentősen gyengülnének alkupozícióik az önkormányzati választásokra – tette hozzá.

Ez az oka, hogy az MSZP a közös lista mellett kampányol, hiszen egy ilyen helyzetben nem lehetne egyértelműen megfogalmazni egy esetleges gyenge szereplés valódi okait – mondta az elemző.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.