Felborult egy lengyel turistabusz az M5-ös autópályán

Az autópályán történt balesetben egy ember vesztette életét, és 34-en sérültek meg.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 09. 9:18
null
Kiskunfélegyháza, 2020. augusztus 9. Mentõ és tûzoltók árokba borult külföldi utasszállító autóbusznál, miután a gépjármû tisztázatlan körülmények között letért az útról az M5-ös autópálya Budapest felé vezetõ oldalán a 115-ös kilométerszelvényben, Kiskunfélegyháza térségében 2020. augusztus 9-én. A balesetben meghalt egy ember, további 34-en pedig megsérültek. A turistabusz Lengyelországból hozott utasokat Magyarországra. MTI/Donka Ferenc Fotó: Donka Ferenc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt egy ember, további 34-en pedig megsérültek az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál, ahol egy lengyel turistabusz árokba borult vasárnap reggel – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon. A buszon – amely Lengyelországból hozott utasokat Magyarországra – a baleset idején 46-an voltak, két sofőr és 44 utas.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: hárman – köztük egy öt év körüli gyermek – sérült meg súlyosabban a reggeli buszbalesetben.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

Győrfi Pál közölte: a mentést két mentőhelikopter és 14 mentőautó végzi, jelenleg is tartanak még a kórházi átadások, minden utast kórházba szállítanak kivizsgálásra. Amíg a mentés és a helyszínelés tart, a Budapest felé vezető irányban teljes szélességében lezárták az autópályát.

Vasárnap reggel fél hét körül az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 115-ös kilométerszelvényben, Kiskunfélegyháza térségében egy külföldi utasszállító autóbusz eddig tisztázatlan körülmények között letért az útról és árokba borult.

Újra járható az M5-ös autópálya Kiskunfélegyházánál

Feloldották az útlezárást, így újra járható a főváros felé az M5-ös autópálya Kiskunfélegyházánál, ahol vasárnap reggel egy lengyel autóbusz árokba hajtott, majd felborult – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A mentés és a helyszínelés befejeztével délután fél négykor indult újra a forgalom -tájékoztatott a rendőrség.

Szijjártó Péter részvétét fejezte ki a lengyel elnök kabinetfőnökének

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a lengyel állampolgárokat szállító busz balesete miatt részvétét és együttérzését fejezte ki Krzysztof Szczerskinek, a lengyel elnök kabinetfőnökének – közölte a miniszter közösségi oldalán. Szijjártó Péter a bejegyzésben azt írta: a magyar hatóságok, a rendőrök, a mentők és a kórházi dolgozók minden tőlük telhetőt megtettek és megtesznek, ezért lengyel kollégája köszönetet is mondott.

Hozzátette:

a magyar kormány a budapesti lengyel nagykövetségnek minden segítséget megad a balesetben érintettek hazatéréséhez. A lengyel busz vasárnap reggel az M5-ös autópályán hajtott árokba, majd borult fel.

A balesetben egy 35 éves férfi meghalt, sokan megsérültek. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a buszon a két sofőr és 44 utas tartózkodott, mindegyiküket kórházba vitték kivizsgálásra.

A lengyel utazási iroda pótlóbuszt küldött a meg nem sérül utasokért

Varsó, 2020. augusztus 9., vasárnap (MTI) – Pótlóbuszt küldtek Lengyelországból az M5-ös autópályán felborult turistabusz meg nem sérült utasaiért, a turisták családjai különvonalon tájékozódhatnak hozzátartozóikról – közölte vasárnap az utazást szervező dél-lengyelországi iroda.

A lengyel külügyi tárca közleménye szerint a busz vasárnap hajnalban Kiskunfélegyházánál árokba hajtott, majd felborult. A balesetben egy 35 éves férfi meghalt. A buszon utazó 46 ember – 44 utas és két sofőr – közül 24-en kórházba kerültek, egy embert súlyos sérülésekkel ápolnak.

A dél-lengyelországi Bielsko Biala székhelyű utazási iroda tulajdonosa a PAP hírügynökséggel közölte: folyamatosan kapcsolatban vannak a magyarországi lengyel konzuli szolgálattal, a turisták idegenvezetőjével. Az egészséges utasok hazaszállítását biztosító pótlóbusz a kora délutáni órákban tett nyilatkozat szerint már Magyarország határához közeledett.

A lengyel elnök kabinetfőnöke és külügyi államtitkára, Krzysztof Szczerski vasárnap reggel közölte: Andrzej Duda megbízta őt, hogy a baleset ügyében kapcsolatot tartson a budapesti lengyel nagykövetséggel. Délután Szczerski a Twitter közösségi oldalán megírta: a mentésről és a baleset vizsgálatáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel beszélt telefonon.

„Köszönjük magyar barátainknak az állami hatóságok gyors és hatékony helyszíni akcióját” – olvasható Szczerski bejegyzésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.