Felmerül a bíróság felelőssége a győri gyerekgyilkosság ügyében?

Fiát és a nevelt lányát ölte meg egy férfi Győrben, aki később öngyilkos lett. H. Gábor idén szep­temberben került feltételesen szabadlábra, miután még 2016-ban kalapáccsal félholtra verte feleségét.

Forrás: origo.hu2019. 12. 18. 9:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy, a kormány elé került jelentés alapján a bíróság felelőssége merül fel a győri brutális családirtás ügyében – értesült az Origo.hu.

A bíróság ugyanis engedélyezte a feleségét kalapáccsal brutálisan elverő és emiatt elítélt férfi szabadlábra bocsátását, miközben mindenki, az ügyész és a pártfogó is ellenezte, hogy a férfit szabadon bocsássák.

A bíró mégis másként döntött.

A szakértők szerint összességében megállapítható, hogy a volt fogvatartott feltételes szabadságra bocsátásának törvényi akadálya nem volt, azonban a Szombathelyi Törvényszék jogerős végzésben engedélyezte a feltételes szabadságra bocsátást annak ellenére, hogy a bv. pártfogó felügyelő, valamint a bv. intézet annak engedélyezését nem javasolták.

Továbbá nem volt új pszichológiai szakvélemény sem a férfi ügyében, a régiben pedig az szerepelt, hogy a férfinak beszűkült tudatállapota volt.

Mint megírtuk, fiát és a nevelt lányát ölte meg egy férfi Győrben, aki később öngyilkos lett. A lakásban tartózkodott a harmadik testvér, egy hatéves kislány is. H. Gábor idén szep­temberben került feltételesen szabadlábra, miután még 2016-ban féltékenységből kalapáccsal félholtra verte feleségét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.