Feloszlatta magát a békéscsabai Jobbik

2022-re a választókerületekben egy az egy elleni küzdelmet kell kialakítani – jelentette ki Jakab Péter, aki egyetlen jelöltként lett a párt elnöke.

Magyar Nemzet
2020. 01. 27. 6:44
POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI Anita; Z. KÁRPÁT Dániel; JAKAB Péter
Jakab Péter tovább erodálhatja a hajdani radikálisokat Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter frakcióvezetőt választották a párt elnökévé a Jobbik szombati budapesti tisztújító kongresszusán. A tanácskozást követő sajtótájékoztatón a politikus elmondta: az új pártvezetéssel a Jobbik új lendületet vesz. Hozzátette, „érdemelvű pártként” kívánnak működni, amely lehetőséget kínál az előrelépésre minden szorgalmas, tehetséges embernek. A pártelnökről egyetlen jelöltként dönthettek a küldöttek, akárcsak Gyöngyösi Márton elnökhelyettesről és Szabó Gábor választmányi elnökről.

Jakab Péter elmondta: 2022-ig úgy akarnak eljutni, hogy addigra lényegé­ben minden magyar embert meg tudjanak szólítani, ideológiától függetlenül. – Miközben fontos az ideológia, és magunkat továbbra is jobboldali nemzeti keresztény és konzervatív pártként definiáljuk, rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy emberközpontú pártként politizáljon a Jobbik, és az emberek mindennapi életére fókuszáljon – fogalmazott az elnök, aki hangsúlyozta: „nem tartjuk szövetségesünknek azokat az embereket, akik az elmúlt harminc évben részt vettek ennek az országnak a kifosztásában”. A Jobbik történelmi felelőssége az, hogy olyan ellenzéki összefogás alakuljon ki Magyarországon, amelyik úgy képes leváltani az Orbán-kormányt, hogy közben nem hozza vissza azt a múltat, amelyre a magyar emberek egyszer már nemet mondtak – jelentette ki.

Jakab Péter tovább erodálhatja a hajdani radikálisokat
Fotó: MTI/Soós Lajos

Kérdésre válaszolva Jakab Péter arról beszélt: 2022-re a választókerületekben egy az egy elleni küzdelmet kell kialakítani, a listákon pedig a választókra kell bízni a döntést. Ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette: „Én Gyurcsány Ferenccel nem tudok közösséget vállalni, a magyar emberekkel tudok közösséget vállalni.”

Az összefogáspárti vezetés győzelme után tegnap feloszlatta magát a békéscsabai Jobbik, és valamennyi tag kilépett a pártból. Az erről szóló közleményt Kocziha Tünde, az alapszervezet volt elnöke tette közzé az azóta megszüntetett közösségi oldalán. Azt is írta: reméli, hogy a Jobbik egyszer majd visszatalál az eredeti útra. „Ehhez kívánunk tiszta lelkű, bölcs vezetőket, akiknek a haza sorsa fontosabb a saját karrierjüknél, és ezáltal képesek lesznek a »nemzeti ügy« valós képviseletére!” – zárta a közleményt Kocziha Tünde, aki egyúttal leszögezte, nem Jakab Péter győzelme miatt döntöttek így. Sorainak némileg ellentmond, hogy szombat este élesen bírálta Jakab politikáját a jobbikos országgyűlési képviselő Varga-Damm Andrea közösségi oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.