Fidesz: Újabb bűncselekmény a szegedi városházán

A parkoló ügyében hűtlen kezelés miatt született elsőfokú ítélet után újabb súlyos bűncselekmény árnyéka vetül a szegedi városházára – jelentette ki a Fidesz szegedi alelnöke.

Forrás: Magyar Nemzet2019. 07. 11. 19:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A parkoló ügyében hűtlen kezelés miatt született elsőfokú ítélet után újabb súlyos bűncselekmény árnyéka vetül a szegedi városházára – jelentette ki a Fidesz szegedi alelnöke a csongrádi megyeszékhelyen.

Tápai Péter arra utalt, hogy Szeged számos vezetőjét ítélték el első fokon azért, mert 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek anélkül, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk vagy egyéb jogszabályi alapjuk lett volna. Mint mondta, a szegedi városvezetés 2009 decemberében Mars téri kereskedők százait tette tönkre azzal, hogy eldózeroltatta a bódéikat. A közelmúltban készült új szakértői vélemény szerint jogtalan volt a bódék elbontása, ezért felmerül a gyanúja, hogy a város vezetői 5 és 15 év közötti büntetési tétellel fenyegetett költségvetési csalást követtek el – tette hozzá a politikus. Szavai szerint amennyiben igaza van a szakértőnek, akkor Nagy Sándor alpolgármester és Mózes Ervin címzetes főjegyző hazudott arról az Európai Uniónak, hogy a terület per- és tehermentes.

Tápai Péter úgy fogalmazott, a Mars téri piac története Botka Lászlóék „embertelen és arrogáns hatalmának szimbóluma lett”, bizonyítja, hogy „mindenkin átgázolnak annak érdekében, hogy céljaikat elérjék”. A Fidesz szeretné, ha az igazságszolgáltatás végre segítséget nyújtana a kereskedőknek, és megbüntetné azokat, akik emberek százait tönkretették – mondta a kormánypárti politikus.

Mindeközben a SzegedMa.hu arról számolt be, hogy Gyurcsány Ferencék borsos árat kértek és kaptak is azért, hogy az ellenzéki összefogás részeként ők is beálljanak Botka László mögé az őszi önkormányzati választáson: a szegedi polgármester átadta a DK-nak azokat a körzeteket, ahol leghűségesebb támogatói szolgáltak eddig. A nagy vesztesek közé olyan kipróbált Botka-bizalmasok tartoznak, mint például Lauer István, Hekáné Szondi Ildikó és Kozma József László. A negyedik vesztes Almási Gábor, az IKV kiemelt ingatlanreferense, aki egy éve dolgozott a körzetén, ám őt is visszavonták a Botka-Gyurcsány paktum miatt.

Ismert: korábban valamennyi ellenzéki párt beállt a várost 2002 óta vezető Botka mögé, egyedül az összefogást rendre sürgető Gyurcsány Ferencék nem voltak hajlandók erre. A Fidesz egyébként a függetlenként induló Nemesi Pált, a Ferroép építőipari cég tulajdonosa és ügyvezetője, valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét támogatja Szegeden.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.