Gulyás Gergely: A törpefrakciók vezetői félmillió forinttal keresnek többet a köztársasági elnöknél

A Miniszterelnökséget vezető miniszter reagált néhány ellenzéki képviselő megnyilvánulására.

Forrás: MTI - OS2019. 12. 05. 14:44
GULYÁS Gergely
Aggasztó hírek érkeznek a szerb-magyar határról - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Országgyűlés elé benyújtott, a köztársasági elnök illetményemelését is tartalmazó javaslat kapcsán az elmúlt napokban ellenzéki képviselők részéről az államfő személyét sértő, megalapozatlan állítások hangzottak el.

A törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet a köztársasági elnöknél. Ez azért van így, mert amikor a képviselői béremelésekről szavazott az Országgyűlés, akkor az ellenzéki képviselők jelentős része is támogatta saját fizetésük megemelését.

Az ellenzéki képviselőcsoportok vezetői, az 5 képviselőből álló Párbeszéd frakcióvezetője Szabó Tímea, a 6 képviselőből álló LMP frakcióvezetője Keresztes László Lóránt, a 8 képviselőből álló DK frakcióvezetője Gyurcsány Ferenc, a 15 képviselőből álló MSZP frakcióvezetője Tóth Bertalan és a 21 képviselőből álló Jobbik frakcióvezetője Jakab Péter saját tevékenységük alapján indokoltnak tartják-e, hogy havonta 500 ezer forinttal többet keresnek, mint a köztársasági elnök?

A mostani törvénymódosítást támadó szocialista frakció – miután támogatta a képviselői fizetésemeléseket – úgy nyilatkozott, hogy a fizetésemelésük összegét jótékony célra fogják fordítani.

Arra kérem a szocialista frakció valamennyi tagját, hogy tárja nyilvánosság elé, betartották-e ígéretüket, pontosan mekkora összeget fordítottak és milyen jótékony célra” – írta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.