Gyurcsány Ferenc visszavett a halálkampányból

A baloldal vezére már a védőoltás fontosságára figyelmeztet, de továbbra is elutasítja a kínai vakcinát.

Veres László István
2021. 01. 17. 12:49
null
Gyurcsánnyal értek csúcsra és zuhantak a mélybe a szocialisták Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Hollik István szombati közleményében elképesztő felelőtlenségnek nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja minden eszközzel akadályozza a kormány sikeres járványügyi védekezését. A Fidesz kommunikációs igazgatója arra reagált, hogy

a Demokratikus Koalíció bejelentette, petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem az Európai Gyógyszerügynökség, hanem a magyar gyógyszerhatóság engedélyezett.

A Fidesz külön közleményben hívta fel a figyelmet Gyurcsány Ferenc életeket veszélyeztető kampányára. Mint írták, a Gyurcsány vezette baloldal célja, hogy minél hosszabb ideig tartson a járvány, Gyurcsány ugyanis a magyar emberek élete árán akarja megszerezni a hatalmat, ezért buzdít az oltások ellen.

A DK halálkampányának részeként szombaton meghirdetett online aláírásgyűjtés negatív visszhangja talán a DK elnökét is elgondolkodtatta, mert

vasárnap délelőtt már arra biztatta híveit a közösségi oldalán, hogy oltassák be magukat.

Gyurcsány a posztjában úgy fogalmaz, hallja és tiszteletben tartja azok érveit, akik nem akarják beoltatni magukat. – Nem tudok mást mondani, mint hogy mindenki maga dönt a saját életéről. Általában is így gondolkodunk mi a világról. De van itt még ugye valami. Nem csak magatokra kell vigyáznotok, hanem mindenkire körülöttetek. Akikkel találkoztok a boltban, a metrón, a lépcsőházban. Mindenhol. Ha beoltatod magad, akkor vigyáztál rájuk. És ők is valakinek a gyermekei, szülei, barátai, valakik, akik nem veszhetnek el azért, mert te nem akartad beoltatni magad – közölte a pártvezér.

Bár a Facebook-bejegyzéshez mellékelt fotó szerint Gyurcsány csak valamely, az Európai Unió által engedélyezett vakcinával fogja beoltatni magát, a kínai és az orosz védőoltás elleni lejárató kampányukat itt nem hozta szóba, sőt, azt írta, hogy mindenkinek joga van megválasztani a vakcinát.

Gyurcsányék petíciójának álszentségére Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője is felhívta a figyelmet:

– Kínában készült élelmiszereket majszolva, Kínában készült gyógyszereket fogyasztva ijesztgetik az embereket a Kínában készült vakcinával, a riogató bejegyzéseiket Kínában készült okostelefonon, tableten, számítógépen írják, Kínában készült ruhákba bújva, Kínában készült bútorokat használva, majd dolguk végeztével a Kínában készült televíziókészüléküket bámulják a Kínában készült takarójuk alatt összekucorodva, a Kínában készült párnára hajtva okos kis fejüket – mutatott rá a politikus vasárnap délelőtti Facebook-bejegyzésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.