Gyurcsányék bújnak elő mindenhonnan Szigetszentmiklóson is

Valóban előválasztásra készül Szigetszentmiklós? Rengeteg a baloldali szavazók voksáért versengő jelölt, de valójában nem is kell túl mélyre ásni ahhoz, hogy láthatóvá váljék: szinte mindenki a régi gárda tagja, és minden szál a Gyurcsány-Dobrev házaspárhoz vezet.

Magyar Nemzet
2021. 04. 16. 14:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előválasztásokra készül Szigetszentmiklós. A tét, hogy kiderüljön, ki lesz az a politikus, akit a várost jelenleg irányító szivárványkoalíció pártjai közösen indítanak jövőre az országgyűlési választásokon.

Mint azt már megírtuk, sokan vesznek részt a megméretésen, de

a kérdés az, hogy a baloldali szavazóknak valóban van-e választási lehetőségük, vagy ugyanabba futnak bele különböző avatarok mögé rejtőzve?

A jelenlegi állás szerint egyedül Nagy János polgármester indulása nem biztos még. A városvezető, aki függetlennek vallja magát, azt nyilatkozta, hogy ha legalább két szervezet jelöli, megfontolja az indulást. Kérdés, hogy kikre gondolhatott, hiszen csak a Jobbik, illetve a 2019-ben a városvezetőt támogató Mindenki Magyarországa Mozgalom nem nyilatkozott még.

A DK-s Jószai Teodóra Dobrev Klárával idén tavasszal Szigetszentmiklóson
Fotó: Facebook

Nézzük a baloldali jelölteket! A versengésbe nem szállt be a DK-s Jószai Attila, aki a 2019-es választási kampányban Nagy János fontos támogatója volt. Ő egy videóinterjúban azt nyilatkozta, hogy a polgármesterrel a választási győzelem éjszakáján megromlott a munkakapcsolata, a polgármester idén januárban el is távolította Jószait a városházi posztjáról, a kormányhivatal szerint jogsértő módon. Az egykori alpolgármester helyett felesége, Jószai Teodóra a DK helyi szervezetének a jelöltje. Jószai Teodóra saját honlapján több olyan bejegyzést tett közzé, amelyekben arról számolt be, hogyan találkozott Dobrev Klárával az EP-képviselő szigetszentmiklósi látogatásakor.

Stefanik Zsolt, az MSZP jelenlegi jelöltje 2018-ban a rivális DK elnökével, Gyurcsány Ferenccel
Fotó: Facebook

Az LMP jelöltje, Kendernay János, aki egykoron még a zöldpárt társelnöke is volt, eddig kimaradt a helyi csatározásokból, az viszont érdekes, hogy a kutyások megszólítását épp úgy fontosnak tartja, mint a DK helyi szervezete, és március elején ugyanazon az állatmenhelyen tartott terepszemlét, ahol nem sokkal később Jószai Teodóra.

A Momentum Gyurcsik Józsefet indítja, aki ebben a ciklusban kezdett a képviselő-testületben dolgozni, és Jószai Attila köréhez tartozik.

Az MSZP Stefanik Zsoltban bízik. Stefanik alpolgármester volt Halásztelken amellett a Szentgyörgyi József polgármester mellett, aki jelenleg Nagy János kabinetfőnöke. Stefanik – noha elvileg konkurens pártokról van szó – MSZP-s létére vidáman fotózkodott még 2018-ban a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc mellett.

Dorogi Gyula most „balról előz”, vagyis koalíción kívülről indul a parlamenti mandátumért, de nemrég még ő is DK-s zászló alatt állt
Fotó: Facebook

Nehéz tehát olyan szálat találni Szigetszentmiklóson, amely ne vezetne – ha némi kitérővel is – a Gyurcsány-Dobrev házaspár felé.

Ezek után kérdéses, hogy a nemrég a Magyar Nemzetnek is nyilatkozó Dorogi Gyula, aki most „balról előz”, vagyis a koalíción kívülről, a Szanyi Tibor-féle ISZOMM jelöltjeként indul majd élesben a parlamenti választásokon, egy valódi új jelölt-e? Dorogi ugyanis végigturnézta már a baloldalt, és nem is olyan rég még ő is ott állt a DK-s zászló alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.