Hadházy annyira azért nem bátor, hogy konkrét válaszokat adjon

Kitérő, szellemeskedő, alapvetően persze titkolózó válaszokat adott az Origo kérdéseire Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki a napokban közzétett videójával gátlástalanul meggyalázta a szentendrei Sztaravodai úti Köztemető halott embereinek emlékét. Úgy látszik, a baloldali politikus csak addig bátor, amíg a járvány elleni védekezésre összpontosító kormányt kell támadni, amint összecsapnak a hullámok a feje felett, inkább titkolózik. A halottasházat felügyelő és fenntartó baloldali önkormányzat hallgat – olvasható az Origo portálon megjelent cikkben.

Forrás: Origo2021. 01. 12. 18:41
null
Hadházy Ákos gyalázkodását követően most hallgat Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP-ből kitessékelt politikus az év eddigi legnagyobb botrányát okozta azzal, hogy közösségi oldalán közzétett egy, a kormányt lejáratni szándékozó, kegyeletsértő videót. Az akció azonban erősen félrement, hiszen a baloldali politikus éppen azokat hozta kellemetlen helyzetbe, akiket nagyon nem szeretett volna, arról nem is beszélve, hogy egyúttal súlyos kegyeletsértést követett el.

Az ügy kapcsán az Origo megkereste a radikális baloldali politikust, akitől azt szerették volna megtudni, ki készítette a botrányos felvételt, és az hogyan került a birtokába.

Bár Hadházy – a Gyurcsány-párttal és a párbeszédes Szabó Tímeával együtt – szinte valamennyi megnyilvánulásával akadályozza a közös védekezést, és rendszeresen hergel a járványügyi intézkedések ellen, a jelek szerint bátorsága arra már nem terjed ki, hogy konkrét válaszokat adjon.

A képviselő azt írta az Origónak, hogy a felvételt „egy, a magyar emberek sorsáért aggódó honfitársunk” készítette, aki azt „egy biztonságos csatornán” küldte meg neki a közzététel előtt. Így továbbra sem lehet tudni, ki volt az, aki a kegyeletsértő jeleneteket rögzítette. A radikális baloldali politikus tehát titkolózik.

A halottasházat felügyelő és fenntartó szentendrei önkormányzat, és Fülöp Zsolt baloldali polgármester az Origo cikkének megjelenéséig nem reagáltak a portál levelére. Esetükben az Origo arra volt kíváncsi, hogyan tudott bejutni a felvétel készítője a halottasházba.

Mint ismert, Hadházy a napokban tett közzé közösségi oldalán egy „drámai” videót, amelyen megfogalmazása szerint az látható, hogy „a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek”. A baloldali politikus posztjában arra utalgatott, hogy a kialakult állapot egyértelműen a kormánynak és a „dilettáns” járványvédelemnek köszönhető.

Csakhogy az akció erősen a visszájára fordult, ugyanis gyorsan kiderült, hogy egyetlenegy koronavírusos sem szerepelt a videón bemutatott halottak között. Erről Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja nyilatkozott, aki „kifejezetten méltatlannak” nevezte Hadházy „halottkampányát”.

Hadházy Ákos gyalázkodását követően most hallgat
Fotó: Youtube (képernyőfotó)

Bár a baloldali politikus jól érzékelhetően a kormányt szerette volna lejáratni, ezzel is alaposan mellé lőtt. Ugyanis a temetőkről és a temetkezésről szóló jogszabály szerint a temető tulajdonosának, a Sztaravodai úti Köztemető esetében a szentendrei polgármesternek és önkormányzatnak a feladata a temető kegyeleti rendjének biztosítása. Azaz, Hadházy akaratán kívül egy baloldali városvezetést hozott kínos helyzetbe, amivel nem először tette nevetségessé magát.

Az eddigiekből ugyanis egyértelművé válik, hogy a baloldali képviselő nem volt tisztában azzal, hogy pontosan ki működteti a halottasházat.

Ugyanakkor a botránynak – Hadházy ügyetlenkedése mellett – van egy másik, komolyabb vonzata is.

A baloldal a vírus felbukkanása óta folyamatosan akadályozza a közös védekezést, és mindent képes bevetni annak érdekében, hogy a kormány sikertelen legyen a járvány elleni küzdelemben.

A Fidesz a botrány kirobbanása után tette fel a kérdést, miszerint „milyen ember az, aki még a holtakat is politikai haszonszerzés céljára használja fel?” Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője videónyilatkozatában pedig úgy vélekedett, visszataszító, aljas és kegyeletsértő, amit Hadházy Ákos művel, „a kormány elleni gyűlölete miatt elvesztette a józan eszét”.

A kormánypártok egyébként ma a baloldali politikusnak ítélték az általuk decemberben alapított kamuvideós Korózs-díjat.

Az ügyben a Szentendrei Rendőrkapitányság nyomozást indított rémhírterjesztés és félelemkeltés gyanúja miatt.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.