Hatszorosára emelik a parkolási díjat a DK-s vezetésű kerületben

Lakásonként az első gépjármű éves parkolási díját a hatszorosára, a második kocsiét tizenkétszeresére növelték László Imréék.

Vizvári Soma
2020. 12. 28. 12:27
LÁSZLÓ Imre
László Imre a régi szocialista gyakorlatot hozná vissza az egészségügyben MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatszorosára emelik a DK-s László Imre által vezetett kerületben az újbudaiak parkolási díjait, és kilencezer eddig ingyenes parkolóhelyet tesznek fizetőssé – tette szóvá Novák Előd, a Mi Hazánk újbudai önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóján hétfőn. Hozzátette: eközben a kormányzat a Műegyetem rakparti villamospályák hosszabbításával háromszáz parkolóhelyet szüntetne meg, ezért a Mi Hazánk Mozgalom inkább a trolibuszhálózat bővítését szorgalmazza.

– A DK télapója LMBTQ-propagandakönyvet vitt a gyerekeknek, karácsonyra pedig elképesztő díjemeléssel lepték meg az újbudaiakat: lakásonként az első gépjármű éves parkolási díját a hatszorosára, a második kocsiét tizenkétszeresére emelték – hangoztatta Novák. – A képviselő-testület online tanácskozásán a Fidesz képviselői nem vettek részt, módosító javaslatot is csak én nyújtottam be, hogy legalább a Budaörsön működő modell szerint két órát ingyenesen parkolhassanak az ügyeiket intézők, ezzel ugyanúgy távol tartva a kerületet P+R parkolónak használó átutazókat. De nem támogatták javaslatomat, ahogy azt sem, hogy az Újbuda az újbudaiaké elv jegyében legalább minden helyi lakos ingyen parkolhasson a saját kerületében, ha már komoly gépjárműadót és kötelező biztosítást fizetnek, illetve az üzemanyagokat is komoly adók terhelik – fejtette ki a politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.