Hollik István: Az illegális migránsok kártérítéseiről is formálhatnak véleményt a magyarok

Az illegális bevándorlók kártérítéseiről is elmondhatják véleményüket az emberek a nemzeti konzultációban – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön.

Forrás: MTI2020. 02. 20. 15:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollik István a nagyobbik kormánypárt Facebook-oldalán közzétett videóban emlékeztetett: bangladesi migránsok beperelték a magyar államot és tízmillió forintos kártérítéshez jutottak.

„Mindezt nem egyedül tették. Segítségükre voltak a külföldről pénzelt szervezetek, akikkel osztozhattak az adófizetők millióin” – tette hozzá.

Az illegális bevándorlóknak sem járhat kártérítés – videó

A kerítésbiznisz nemcsak a börtönök körül forog – tette egyértelművé Magyarország kormányának álláspontját Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a közösségi portálra is feltöltött videóban.

A politikus szerint „látható, hogy ezeknek a szervezeteknek a bevándorlás és a kártérítési perek elsősorban bizniszt jelentenek”.

„Egyesek szerint ez a pénz jár a bevándorlóknak, mások szerint viszont gátat kell szabni ezeknek a kártérítéseknek” – jegyezte meg. Hozzátette, a magyar emberek a nemzeti konzultációban erről is elmondhatják majd a véleményüket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.