Horváth Ildikó: Sok múlik a védőnők munkáján

A védőnők munkája sokkal járulhat hozzá az egészséges életmód kialakításához, a civilizációs betegségek kialakulásának megelőzéséhez – mondta az egészségügyért felelős államtitkár kedden a védőnők napja alkalmából tartott ünnepségen.

Forrás: MTI2019. 06. 11. 12:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Ildikó azt mondta, már a várandósgondozás során elkezdődik nemcsak az édesanya, hanem a születendő gyermek egészségéért vállalt védőnői felelősség, és tudásukat egyfajta bizalmi tőkeként értékelik a családok.

Az államtitkár kitért a személyes példamutatásra is, hiszen – mint mondta – a védőnők többsége abban a közösségben él, ahol dolgozik, és sokan, sokat köszönhetnek nekik, akik holisztikus szemléletmóddal segítenek a családoknak.

Az ünnepségen Horváth Ildikó – Kásler Miklós emberei erőforrások minisztere nevében – Védőnői Szolgálatért-díjat adott át Farkasné Kulcsár Emília kunmadarasi védőnőnek, huszonhatan pedig miniszterei elismerő oklevélben részesültek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.