Idős férjére gyújtotta a házat egy nő Mányon

Felgyújtotta házukat egy asszony, bent hagyva a tűzben a gondozásra szoruló élettársát, majd elmenekült. A magatehetetlen, idős férfit a szomszédok mentették ki az égő épületből.

Forrás: police.hu2020. 07. 07. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére július 5-én este érkezett egy bejelentés Mányról, ahol kigyulladt egy családi ház. A rendőrök a tűzoltókkal együtt érkeztek az ingatlanhoz, akkor már az épület földszintje lángokban állt. A tűzoltók már az oltás megkezdésekor mondták, érzik a benzinszagot a füstben, szándékos gyújtogatásról lehet szó. Ezt később a tanúk meghallgatása is alátámasztotta. Elmondták, mielőtt észrevették volna a lángokat, látták autóval elmenni a házban lakó asszonyt. Már hívták a központi segélyhívó számot, amikor kiabálást hallottak, két szomszédban lakó férfi berohant a tűzbe és a garázsból kimenekítette a ház másik lakóját, egy mozgásában korlátozott idős férfit.

A rendőrök elrendelték az 54 éves mányi nő felkutatását, de az asszony kikapcsolta a telefonját, autóját sem látták a járőrök. Másnap reggel Balatonvilágosról egy nyilvános fülkéből telefonált a rendőrségre, elmondta, hol tartózkodik, feladta magát. Az éjszakát a Balaton partján töltötte abban a hitben, hogy élettársa meghalt. Az elfogására érkező járőröktől tudta meg, hogy párját kimenekítették. A nyomozók védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indítottak ellene eljárást. A gyanúsított vallomásában elmondta: élettársa felnőttkorú lányával évek óta fennálló haragos viszonya miatt döntött úgy, pontot tesz a családi viták végére. Egy bicskei üzemanyagtöltő állomáson két kanna benzint vásárolt, azt házuk mindkét szintjén szétlocsolta, majd meggyújtotta. Amikor látta a tüzet fellobbanni, megijedt, az égő házból kiszaladt, autójával Balatonvilágosra ment, a tóba akarta ölni magát, végül mégis úgy döntött, hogy hívja a rendőröket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.