Így kezdődött az országos szűrővizsgálat – Fotógaléria!

A részvétel nemzeti érdek, ez alapján lehet meghatározni a szükséges járványügyi intézkedéseket.

Forrás: Szegedi Tudományegyetem2020. 05. 03. 18:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szegedi Tudományegyetem május 1-én reggel, az országos járványügyi kutatás részeként, megkezdte a mintavételeket. Az országos szűrővizsgálat több tízezer fő bevonásával, reprezentatív minta alapján zajlik, a mintákat a Szegedi Tudományegyetem munkatársai gyűjtik be Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből.

A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. Ez nemzeti érdek, hiszen ez alapján lehet meghatározni a szükséges járványügyi intézkedéseket.

Az egyetem mindenkit, aki értesítést kapott arra kér, hogy vegyen részt a vizsgálatban és menjen el a Szegedi Tudományegyetem valamely mintavételi pontjára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.