Ingyenes online előadások Országh József vízönellátó rendszeréről

A tudatosodás időszakának kezdetén járunk. Jó látni, hogy egyre többen próbálják csökkenteni a műanyaghasználatot, igyekeznek natúr, biotermékeket alkalmazni és fogyasztani. Ugyanakkor fontos lenne a tisztánlátás olyan alapvető területeken is, mint a vízhasználat vagy a szennyvíz és a hulladék helyes kezelése, mert a jelenlegi módszerek nemhogy használnának, de egyre nagyobb kárt okoznak.

Zana Diána
2021. 04. 07. 14:31
null
Országh Forrás: Kovács László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy korábban megírtuk, Országh József professzor olyan megoldást kínált az Európa-szerte alkalmazott, de fenntarthatatlan ivóvízellátás és szennyvízkezelés helyett, amely alkalmazása a már szabadalmaztatott műszaki megoldásokkal ellentétben egyszerűbb és hatásosabb, de mindenekelőtt olcsóbb. Az egyre nagyobb mértékű vízhiányra, a talaj televénytartalmának vészes fogyására, a levegő szén-dioxid-tartalmának növekedésére és a vegyi mezőgazdaság hatásai ellen együttesen kínált megoldást.

Annak, aki még nem hallott az Országh-féle megoldásokról, érdemes megtekintenie Országh József professzor és Géczy Gábor beszélgetését a témában.

Az Országh professzor honlapján is megtalálható, kidolgozott vízönellátó rendszer bárki által megvalósítható. Jó hír a téma iránt érdeklődőknek, hogy Országh József vízönellátó rendszerének szakértője és hivatalos képviselője, Szijártó Csilla kétalkalmas online előadást tart, amely regisztrációt követően bárki által ingyenesen megtekinthető április 7-én és 14-én 17 órai kezdettel. Az előadások napján a szervezők e-mailben küldik a megtekintéshez szükséges linket.

Országh József és Szijártó Csilla
Fotó: Szerető István

A vízönellátó nem egy megvásárolható termék. – Az élet létalapteremtő kulcsát adjuk az érdeklődő elkötelezettek kezébe, amely egyszerűen és a természeti környezetet védő és tápláló módon oldja meg a lakossági ivóvízellátást, az ürülék- és használtvíz-kezelést, illetve az alap hőenergia-ellátást – mindezt szennyezés nélkül – mondja Szijártó Csilla, majd figyelmeztet, hogy a természet rendjét nem elég helyreállítani, de folyamatosan táplálni is szükséges; tápláló folyamatokban kell élni. Erre nyújt megoldást a vízönellátó rövid és hosszú távon egyaránt.

Ahhoz, hogy elindulhassunk a tudatos vízönellátás útján, Szijártó Csilla szerint elengedhetetlen megismerni az alapelveket, célszerű elolvasni Országh József A víz és a gazdája című könyvét, amely innen megrendelhető.

Meg kell érteni továbbá a komposztálás fontosságát, valamint kerülni a rétegvizek kiaknázását, a szürkevíz közcsatornába juttatását és a cellulóz elégetését. Ugyanilyen fontos a családnak lehetővé tenni a fordított ozmózis technikával szűrt víz lehetőségét, és legalább kísérleti jelleggel az alomszék használatát. Mindehhez nem szükséges semmilyen engedély, az anyagi ráfordítás minimális, kijelenthetjük, hogy csupán környezettudatosság és elhatározás kérdése.

Országh József professzor forradalmi megoldást dolgozott ki
Fotó: Kovács László

Az április 7-i, első előadás a JO-vízgazda tudománya címet kapta, amely során a valódi szemléletváltás lényegéről, az Országh-féle vízönellátó rendszer alapjairól és szellemiségéről; a bölcsek tudományáról, vagyis a komposztálásról; a józanok bátorságáról, azaz a természetes tisztaságról; és az elmúlás valódi teremtő erejéről, az alomálomról lesz szó. Ezen kívül Szijártó Csilla beszámol a vízgazda alkalmazásának eredményeiről és kitekint a táji vízgazdálkodásra, az emberi táplálkozás jövőjére, valamint megoszt egy lehetséges megoldást a kórokozók kikerülésére is.

Egy hét elteltével, április 14-én folytatódik az előadás a második résszel, a Vízgazda tudományának megvalósításával, vagyis a JO-vízönellátó rendszer ismertetésével.

Az előadás mottója: a szemlélet sokkal fontosabb, mint a technikai megoldások. Szó lesz az alomszékről, az alomátitató telepről és az esővíz teljes felhasználásáról a teleső rendszerrel, amely megoldást kínál a helyes szürkevíz kezelésre is. Megismerkedhetünk a vízönellátó lakhely elemeivel, illetve a komposzthőből megoldott fűtés és meleg víz lehetőségével. Betekintést nyerhetünk az életanyag-gazdálkodásba hulladék és szervesanyag-veszteség nélkül, valamint a szagmentes, víztakarékos állattartásba, amely amellett, hogy jó a környezetnek, minőségi húst ad az embernek.

Végül pedig a magyar származású Paul Moray magoncerdő technikájáról is szót ejt az előadó.

Ne feledjük! A tiszta víz az élet maga; ha a víz szennyezett, a teremtett világ haldoklik. Szervezetünk nagyjából hetven százaléka víz, éppen ezért nem mindegy, milyen forrásból történik a pótlás. Országh József professzor életműve, kutatási eredményei és részletesen kidolgozott megoldási javaslatai egy természetesebb, egészséges, a környezettel együttműködő életmódra kínálnak megoldást, ahol az ember nem a természet ellen küzd, hanem harmóniában él vele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.