Ismét a föld alatt jönnének a migránsok

Újabb alagútra bukkantak a rendőrök a déli határszakaszon, nem messze attól, melyre még tavaly ősszel találtak rá a járőrök Bács-Kiskun megyében.

2020. 01. 22. 20:35
null
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb alagútra bukkantak a rendőrök a déli határszakaszon, nem messze attól, melyre még tavaly ősszel találtak rá a járőrök Bács-Kiskun megyében.

A most leleplezett, mintegy 50 centiméter átmérőjű járatot gazzal takarták el. Kiderült a nyíláson át lehet jutni Szerbiába. A jelenlegi adatok szerint a járatnál sikeres átjutás nem történt, mivel a rendőrök az alagutat annak befejezése rövid időn belül felfedezték, és a betemetéséig őrzik is.

Fotó: police.hu

Néhány hete két alagutat is találtak a déli határnál a magyar határrendészek. Az egyik, 34 méteres alagút Csongrád megyében, Ásotthalomnál volt, hatméteres szintkülönbséggel, a másik pedig egy 21,7 méteres alagút Bács-Kiskun megyében, Csikéria térségében.

Ez is azt mutatja, a migránsok folyamatosan próbálnak illegálisan bejutni hazánkba, ráadásul az adatok szerint egyre többen vannak ismét. Pintér Sándor belügyminiszter kedden Bácsalmáson egy rendkívüli rendőr-főkapitányi értekezleten vett részt, ahol a Bács-Kiskun és a Csongrád megyei rendőrfőkapitány, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője tett jelentést a határőrizet és az embercsempészés elleni fellépés helyzetéről.

Fotó: police.hu

A jelentések azt hangsúlyozták, egyre többen vannak olyan illegális migránsok, akik például kivágják a vasúti konténereket, és azokban bújnak meg. Az is kiderült, hogy 16 ország embercsempészei 47 ország állampolgárait próbálták meg jogellenesen az Európai Unió területére csempészni.

Az országba illegálisan érkező migránsok száma is folyamatosan nő, a Balkánon pedig tízezrek várnak arra, hogy az Európai Unió területére jussanak.

Fotó: police.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.