Ismét szembesíteni kellett az MSZP-t saját bűnlajstromával

Az a párt akar jogállami kérdésekben tanácsot adni, amely 2006-ban békés tüntetéseket veretett részt Budapesten? – firtatta Schanda Tamás államtitkár.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 11. 23. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azzal vádolta a kormányt a parlamentben, hogy szégyenbe hozták Magyarországot, mert Orbán Viktor miniszterelnök inkább lemondott a hazánk fejlesztésére szánt sok milliárd euróról, csak mert azt kérték tőle, hogy legyen független az igazságszolgáltatás, és tegyék ellenőrizhetővé az uniós pénzek elköltését. Hogy is van az, hogy Orbán Viktor inkább külföldről piaci hitelt vesz fel kilencszázmilliárd forint értékben, ahelyett, hogy elfogadná a jogállamisági feltételeket? – tette fel a kérdést. Kijelentette: aki a jogállamiság és az európai értékek ellen van, az Magyarország érdekei és a magyar emberek ellen is van. Ez elfogadhatatlan, és a magyar emberek elárulása – szögezte le.

Tóth azt követelte a kormánytól, hogy vezessen be százszázalékos táppénzt az igazolt koronavírus-betegeknek,

adjon nyolcvanszázalékos bértámogatást, növelje meg az álláskeresési támogatás összegét és időtartamát havi minimum százezer forintra és kilenc hónapra, valamint duplázza meg a családi pótlékot, a gyes és a gyed összegét, a nyugdíjasoknak pedig biztosítson tisztességes megélhetést.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára úgy reagált, hogy

mindig meglepő, ha az EU-s forrásokról az MSZP-ben akarnak vitatkozni, miközben kormányzásuk alatt amatőr, felelőtlen, korrupt és rossz volt az uniós pénzek elköltése.

A jogállamiságról szólva úgy értékelt: ma Brüsszelben csak azt az országot tekintik jogállamnak, amely beengedi a migránsokat, de ha egy állam megvédi a határait, az nem minősülhet jogállamnak. Hangsúlyozta: a jogállamiságra vonatkozó kritika mindig furcsa a baloldal szájából, mert azok próbálják kioktatni a nemzeti-polgári oldalt erről a kérdésről, akik a kommunisták utódai, annak a pártnak az utódai, amely diktatúrát működtetett Magyarországon.

Az a párt akar jogállami kérdésekben tanácsot adni, amely 2006-ban békés tüntetéseket veretett részt Budapesten?

– firtatta. Úgy vélte: valójában arról van szó, hogy Brüsszelben hozzá akarják kötni az EU-s forrásokat a migráció támogatásához. Kijelentette: a magyar álláspont következetes és világos volt, „nem mi gondoltuk meg magunkat”.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.