Jakab a világ legdrágább krumpliját vitte az Országgyűlésbe

Ha a Jobbik elnökénél öt kiló krumpli volt, akkor kilója majdnem egymillió forintba került.

Végh Attila
Forrás: facebook2020. 10. 26. 20:28
JAKAB Pter
Budapest, 2019. július 12. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetõje napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 12-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik Facebook-oldalán látott napvilágot az az információ, amely szerint Jakab Péter 4,4 millió forintos büntetést kapott, amiért az Országgyűlésben kis híján a miniszterelnökhöz vágott egy zsák krumplit az ülésteremben.

Jakab Péter és a világ legdrágább krumplija. Fotó: facebook.com/Kocsismate

Mint ismert, a Jobbik elnöke ismét gyerekesen viselkedett az Országgyűlésben, amikor október 19-én először a „választási krumplit” kérte számon Orbán Viktoron, amellyel szerinte a Fidesz–KDNP megvesztegette a borsodiakat, majd egy zsák krumplival rátámadt a kormányfőre. Végül Kocsis Máté és többek között Kövér László akadályozta meg, hogy letegye a zsákot Orbán Viktor asztalára vagy hozzávágja a miniszterelnökhöz.

Kövér László a példátlanul magas büntetést úgy indokolta: ez Jakab sokadik akciója volt, a házelnök pedig így próbálja megóvni a ház méltóságát. A Jobbik elnöke fellebbezett a döntés ellen.

A világ második legdrágább krumplija

Jakab Péter luxuskrumplija valószínűleg be fog kerülni a Guiness Rekordok könyvébe: a második helyezett mindössze ötödannyiba kerül. A La Bonnotte burgonyafajtát Franciaországban termesztik, amelyből 5 kilogrammnyi krumpli ára megközelíti az egymillió forintot. Ez a burgonya csak a Noirmoutier-szigeten terem, évente csak néhány tonnányit takarítanak be belőle – többek között ezért is ilyen drága. A La Bonnotte íze enyhén citromos, utóíze enyhén sós, mogyorós.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.