Jelentős támogatásokat kapnak a családok

Egy keresztény szemléletű kormány számára mindig van egy belső vezérfonal, de igen fontos, ha kívülről is érkezik inspiráció – mondta Novák Katalin.

Csekő Imre
2019. 11. 26. 11:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy segítség volt a megalakuló nemzeti kormánynak 2010-ben, hogy egy szakértő civil partner kész tervekkel állt ott, hogy segítsen a demográfiai kérdésekben – mondta hétfőn a Népesedési Kerekasztal tízéves jubileu­mát ünneplő konferencián Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (képünkön). A politikus az ünnepségen emlékeztetett rá, hogy voltak olyan időszakok, amikor cél és vízió nélküli kormányok vezették az országot, amik tanácstalanok voltak a demográfia kérdéskörében.

– Egy keresztény szemléletű kormány számára mindig van egy belső vezérfonal, de igen fontos, ha kívülről is érkezik inspiráció olyan forrásokból, mint amilyen a Népesedési Kerekasztal is – jelentette ki az államtitkár.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A politikus a kezdeményezés 2009-es indulására emlékezve elmondta, akkoriban mindenképpen szükséges volt felhívni a figyelmet a népesedéspolitika fontosságára. – A Népesedési Kerekasztal elindítói vissza akarták adni a reményt azoknak, akik családot, gyermeket szerettek volna. Rombolni ugyanis könnyű, de építkezni nehéz. Romokra építkezni pedig még nehezebb – hangsúlyozta Novák Katalin.

Az államtitkár kiemelte, a Népesedési Kerekasztal jelentette az első lépést abban, hogy kimondjuk: a jövő szempontjából sorskérdés a demográfia, és elengedhetetlenül fontos, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek. Novák Katalin emlékeztetett rá, hogy a magyar fiatalok családcentrikusak, gyermekeket szeretnének és házasságban élnének. – Ezért is olyan fontos, hogy minden család annyi gyermeket vállalhasson, amennyit szeretne és akkor, amikor szeretné – mondta a politikus. Kiemelte, hogy a meglévő eredmények mellett is még van hova előrelépni a demográfiai területen, de az is fontos, hogy megemlékezzenek a már megszületett eredményekről. Novák Katalin hangsúlyozta, hogy a házasságkötések száma negyven éve nem volt olyan magas hazánkban, mint idén augusztusban. Emlékeztetett arra is, hogy a családvédelmi akcióterv révén korábban soha nem látott segítséget kapnak a családok hazánkban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.