Jelentősen csökkent a MÁV-Start jegyvizsgálói ellen elkövetett támadások száma

Több mint negyedével csökkent a MÁV-Start jegyvizsgálói ellen elkövetett támadások száma: idén április végéig 24, tavaly, az év hasonló időszakában 33 esetben ért inzultus kalauzt – tájékoztatta a személyszállító vasúttársaság szerdán az MTI-t.

Forrás: MTI2019. 05. 15. 16:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint az idei 24 esetből tizenegy fajult tettlegességig, ebből egy nyolc napon túli sérüléssel járt. Hétszer fordult elő tettleges becsületsértés, hatszor verbális agresszió, fenyegetés áldozatai voltak a jegyvizsgálók. Cegléd és Szolnok között öt, a szobi, az újszászi vonalon, valamint Cegléd és Szeged között három-három, a veresegyházi vonalon két bántalmazás fordult elő.

A vasúttársaság hangsúlyozta: mindent megtesz a jegyellenőrök biztonságának garantálásáért. A MÁV-Start számos rendőrségi és polgárőrségi megállapodást kötött, biztonsági személyzetet, vasútőri kíséretet rendelt ki és biztonságtechnikai beruházásokat valósított meg. Évente csaknem 80 ezer vonatot vagyonőrök, 14 ezret pedig rendőrök kísérnek – idézték fel.

Hozzátették: a jegyvizsgálók védelmében a jegyellenőrző készülék segélykérő funkcióval bővült, amelynek segítségével gyorsan tudják riasztani a vonaton utazó vagyonőrt, a többi jegyvizsgálót, a mozdonyvezetőt vagy az üzemirányítókat.

Kitértek arra is, hogy az utasok és vagyontárgyaik védelme érdekében március végétől testkamerát viselnek a Mátészalkát érintő vasútvonalakon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók. Újabb testkamerákat is beszereznek majd – írták -, azokat várhatóan ősztől kapják meg a jegyvizsgálók Budapest elővárosaiban és országszerte több vasútvonalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.