Becsületsértésért és rágalmazásért ítélték el a csepeli DK frakcióvezetőjét

A Csepel.info szerint a szocialisták ellen született ítéletek alapján a helyi baloldal leginkább egy bűnszervezethez hasonlít.

Magyar Nemzet
Forrás: csepelinfo2021. 02. 17. 13:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatólagosan elkövetett rágalmazás és folytatólagosan elkövetett becsületsértés vétsége miatt jogerősen is elítélték Horváth Gyulát, a Demokratikus Koalíció csepeli frakcióvezetőjét. A büntetővégzés ellen már nem lehet fellebbezni, a politikust egy év próbaidőre bocsátották – értesült a Csepel.info. A Gyurcsány-párt politikusa a bíróság szerint a csepeli rendelőintézet vezetőjét bírálta több alkalommal. „A vádlott közlései valótlanok, és alkalmasak a becsület csorbítására és a jó hírnév megsértésére” – szögezte le a bíróság ítélete.

Cikkében a portál felhívja a figyelmet arra, hogy

a csepeli baloldal inkább bűnszervezethez hasonlít.

 

Mint írták: a csepeli baloldali politikusoknál „népbetegség” a becsületsértés és mások gyalázása, de a büntető törvénykönyv sok más fejezetét is kimerítik. Aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás miatt ítélték el jogerősen Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP elnökét. Az MSZP-s Takács Krisztián sem marad ki a sorból, de őt a becsületsértés mellett magánokirat-hamisítás és hűtlen kezelés miatt is jogerősen elítélték. A politikus korábban azzal is címlapra került, hogy egyik becsületsértési pere után nem fizetett időben, és végrehajtást indítottak ellene.

A csepeli szocialista politikusok között emellett volt pedofilbűnöző és ügyfeleit átverő ügyvéd is. A leghírhedtebb mind közül Deme Gábor: őt kettős emberölés miatt ítélték életfogytiglani börtönre. Horváth Gyula előtt utoljára Csaba Péter került a bűnügyi hírekbe, ő elfelejtette, hogy alkoholos állapotban nem szabad kormány mögé ülni.

A csepeli baloldali politikusok mindezt a bűncselekmény-cunamit bő egy évtized leforgása alatt érték el, és tucatnyi hűtlen kezelés miatt indított per tart még most is

– összegzett a portál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.