Karácsony Gergely hallgat az őszödi beszédéről

Egy kicsiny lépés hátra Karácsony Gergelynek, egy hatalmas lépés előre az ellenzéki többségű Budapestnek – ezekkel a szavakkal szólította fel visszalépésre Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt a Párbeszéd politikusát.

2019. 10. 01. 10:39
null
„Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak” Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely Brüsszelben lobbizna az önkormányzatoknak közvetlenül juttatható európai uniós források kibővítéséért, s úgy véli, hogy ezen a módon „jobb belátásra bírható” a magyar kormány, amely szerinte „fittyet hány az uniós értékekre”. Karácsony több település ellenzéki polgármester-jelöltjével a magyar önkormányzatiság napja alkalmából közösen tartott hétfői sajtótájékoztatón azt is hangoztatta, hogy a Fidesz csorbította az önkormányzatok jogait, és szerinte a választás arról szól, lesz-e még a jövőben önkormányzati politika.

Érdemes megjegyezni: Karácsony Gergely továbbra sem volt hajlandó érdemben válaszolni a múlt héten napvilágra került, a személyét illető hanganyaggal kapcsolatos újságírói kérdésekre. Bár felismerhetően Zugló polgármestere beszél a felvételen a XIV. kerületi MSZP lopásairól, és kritizálta az ellenzéki szövetségeseit is, továbbra sem ismeri el az általa mondottakat, azt hangoztatva, hogy manipulálták a hanganyagot. Bár az ellenzéki média tárta a közönség elé az azóta csak Karácsony őszödi beszédeként emlegetett felvételt, a politikus a Fideszt vádolta lejáratással és titkosszolgálati módszereket emlegetett.

„Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak”
Fotó: Mirkó István

A beszélgetést egyes, neki fontos elemei különös módon mégis beugrottak Karácsonynak: míg a DK-s Gy. Né­meth Erzsébetről a felvételen azt mondta, semmi esélye nyerni a XVII. kerületben, az ATV műsorán ezt már csak egy ironikus megfogalmazásnak nevezte. A zuglói polgármester a hanganyagon nyíltan beszél a saját táborán belüli súlyos konfliktusokról is. – Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak (…), tudnék mesélni néhány sztorit, de a szocikkal közösen nem tudunk indulni – fogalmazott. Karácsony a leghevesebben azt tagadja, amit Tóth Csabáról, az MSZP zuglói elnökéről mondott, vagyis hogy mindig is haragos viszonyban álltak, s hogy Tóth többször is megfenyegette a családját.

Közben Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt visszalépésre szólította fel Karácsonyt a hétfői Facebook-bejegyzésében. – Tudom, hogy még soha életében nem tett semmi ilyesmit, de fontos politikusi erény felismerni, ha ennek eljön az ideje. Most van itt ez a pillanat. Egy kicsiny lépés hátra Karácsony Gergelynek, egy hatalmas lépés előre az ellenzéki többségű Budapestnek – fogalmazott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.