Kásler Miklós: Két számjegyűvé válhat a napi fertőzések száma + videó

A miniszter szerint a járványkezelés jelenlegi tendenciája alapján néhány hónap múlva visszatérhetünk a járvány első hullámának forgatókönyvéhez.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 01. 09. 9:23
null
2020.07.14. Budapest Dr prof. Kásler Miklós miniszter Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Andras Eberling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már most mutatják az eredményeket a járvány ellen megtett intézkedések. Ha a körülmények nem változnak, két számjegyűvé válhat a napi fertőzések száma és néhány hónapon belül visszatérhetünk az első hullámban alkalmazott forgatókönyvhöz hasonló intézkedésekhez – mondta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere videóinterjúban.

 

A miniszter hangsúlyozta, hogy az oltások ideje alatt továbbra is fenntartják a járványügyi intézkedéseket mindaddig, amíg az átoltottság kellő mértékű lesz. Az oltási rendszert érő vádakkal kapcsolatban a miniszter leszögezte, hogy

a magyar oltási terv azon aszerint lett kidolgozva, hogy milyen tempóban érkeznek a vakcinák Magyarországra.

Emlékeztetett, hogy Magyarország több vakcinagyártóval is leszerződött. A Pfizer–BioNTech-vakcina esetében az Európai Unió szerződött a gyártóval, az unió rendelte meg és osztja szét a vakcinákat a tagállamok között.

Az egészségügy átalakításával kapcsolatosan a miniszter úgy fogalmazott: megszületett a jogállás, rendezték az orvosi munkaviszonyt és fizetéseket, amelynek köszönhetően

két év alatt az orvosok bére két és fél, háromszorosára emelkedett.

A struktúra átalakítása folyamatban van, melynek két fő szempontja az alapellátás átalakítása, valamint a társadalmat leginkább sújtó betegségekre adott válasz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.