Szerbia légi hidat hozott létre a biztonságos vakcinaellátásáért

Szerbiában az ideiglenesen engedélyezett kínai vakcinával zajlik az oltás.

Munkatársunktól
2021. 01. 23. 13:19
null
Peking, 2021. január 16. A koronavírus-járvány miatt védõruházatot viselõ egészségügyi dolgozó beadja egy férfinak a Sinopharm kínai gyógyszergyártó koronavírus elleni vakcináját a kínai kormány által szervezett sajtóeseményen Pekingben 2021. január 16-án. MTI/EPA/Roman Pilipej Fotó: Roman Pilipej
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere a legfrissebb Facebook-bejegyzésében közölte: telefonon egyeztetett Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszterrel. A miniszter bejegyzéséből kiderül, hogy Szerbiában az ideiglenesen engedélyezett kínai vakcinával zajlik az oltás, valamint az, hogy az engedélyeztetéshez szükséges valamennyi dokumentációt, a kínai fél előzetesen átadta a szerb hatóságoknak.

Kiderül az is, hogy

Szerbia légi hidat hozott létre a vakcinaellátás biztosítása érdekében.

A miniszter bejegyzését azzal zárja, hogy Magyarország nyitott valamennyi garantáltan hatásos és biztonságos vakcina tekintetében, hiszen a korlátozó intézkedések lazításához rendelkezésünkre kell álljon a szükséges oltóanyag mennyiség.

[embed]https://www.facebook.com/kasler.miklos.hivatalos/photos/a.115985610154250/245353710550772[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.