Két embert gyanúsítanak a tapolcai horogkeresztes rongálással

Forrás: MTI2019. 07. 29. 19:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogtak a rendőrök két férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy július elején több tapolcai épületre horogkereszteket fújt festékszóróval – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI megkeresésére.

Közleményükben azt írták: a Tapolcai Rendőrkapitányság járőrei július 12-én éjszaka észlelték, hogy ismeretlenek festékszóróval több épületre horogkereszteket fújtak Tapolca belvárosában.

A rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, és július 22-én előállítottak egy 29 éves tapolcai és egy ugyanilyen korú zirci férfit. Hozzátették: a gyanúsítottak ellen rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

Az MTI helyszíni információi szerint a tapolcai volt zsinagóga épületére három, a Fidesz-iroda falára egy horogkeresztet festettek fel július 12-ére virradóra, az ügyben a párt tapolcai elnöke feljelentést tett. Császár László akkor azt közölte: a Fidesz-KDNP a leghatározottabban elutasít minden hasonló cselekedetet, elhatárolódik az önkényuralmi jelképeket használóktól és a várost megrongálóktól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.