Két embert lelőtt a féltékeny H. Miklós Oroson

Féltékenységből lőtte agyon riválisát a nyíregyházi H. Miklós, aki riválisa apját is lelőtte Oroson.

2020. 11. 26. 12:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem ismerte be a csütörtöki perelőkészítő ülésen H. Miklós, hogy aljas indokból ölte meg áldozatait nyíregyháza Oros nevű városrészében. Vallomást nem kívánt tenni, ám papírról felolvasta a vádhoz fűzött megjegyzéseit.

H. Miklós tagadta ma a Nyíregyházi Törvényszéken, perelőkészítő ülésen, hogy meg akarta ölni áldozatait, akiket a vád szerint előre megfontoltan, aljas indokból agyonlőtt 2019-ben Oroson
Fotó: Hatvany István

Aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat szeptember 28-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az idén 43 éves nyíregyházi férfi ellen. A vádhatóság

életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérte a Nyíregyházi Törvényszéktől, azzal, hogy csak 35 év múlva vizsgálhatják felül a feltételes szabadlábra helyezését.

A nyomozás megállapítása szerint 2019. augusztus 26-án 15 óra 30 perc körül Nyíregyháza–Oroson H. Miklós leparkolt autójával haragosa háza előtt. Elővette engedéllyel tartott vadászpuskáját, megcélozta a ház udvarán levő 41 éves haragosát, majd kétszer meglőtte, a férfi azonnal meghalt. A lövésekre kirohant a szemben lévő házból az áldozat 65 éves édesapja, akit a tettes szintén lelőtt. A rendőrök fél órán belül elfogták H. Miklóst, aki letartóztatásban van.

A vád lényege szerint a vádlott felesége a munkahelyén kapcsolatba került főnökével, a 41 éves későbbi áldozattal. A nő válni akart, elköltözött, H. Miklós ezt nem bírta feldolgozni. A féltékenységtől és a sértettségtől vezérelve töltött fegyverrel, előre kitervelt emberölési szándékkal kereste fel a másik férfit. Figyelmeztetés nélkül a neki háttal álló sértett bal oldalára, szívtájékára célzott. A harminc méterről leadott lövések eleve halálosak voltak. A vádlott állítása szerint az áldozat apjával nem akart végezni, ám amikor az az első lövések után szidalmazni, fenyegetni kezdte, úgy gondolta, most már mindegy és a másik férfit is lelőtte.

H. Miklós a nyomozás során nem tagadta, hogy meg akarta ölni vetélytársát. Az előkészítő ülésen azonban már azt állította:

nem azért ment oda haragosa házához, hogy megölje.

Az első lövése figyelmeztető lövés volt, meg akarta ijeszteni a férfit. Akinek apját szintén nem akarta megölni, mint mondta: „Jani bácsi mellé akartam lőni, de eltaláltam”.

Az apa házában panziót üzemeltettek, a biztonsági kamerák felvették a kettős emberölés minden mozzanatát. A felvételeket – várhatóan zárt ajtók mögött – 2021. február 4-én vetítik le a bizonyítási eljárás részeként a Nyíregyházi Törvényszéken.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.