Kizáratnák az MSZP-ből Mesterházy Attilát

Kiszivárogtatás, illetve Tóth Bertalan elnök elleni kampány vádjával kizáratná Mesterházy Attilát az MSZP-ből a párt Tolna megyei alelnöke. Mesterházy szerint valakik meg akarják bontani az MSZP egységét, ami nem fog sikerülni.

Bákonyi Ádám
2019. 03. 02. 9:00
null
A volt pártelnököt (jobbra) egy állítólagos kiszivárogtatás miatt vonnák felelősségre jövő kedden Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden ül össze az MSZP fegyelmi bizottsága, amely dönthet Mesterházi Attila pártból való kizárásáról – derült ki egy jobb- és baloldali médiumoknak egyaránt eljuttatott dokumentumból.

A testületet a szocialisták Tolna megyei alelnökének panasza alapján hívják össze. Kurtyán Ferenc szerint ­Mesterházy volt az, aki a párt februári választmányi üléséről készített, majd kiszivárogtatott egy videót, amiből kiderült, hogy az MSZP EP-listájáról szóló szavazás során olyanok is voksoltak, akik nem is választmányi tagok. Kurtyán azzal is vádolja a párt korábbi vezetőjét, hogy Tóth Bertalan elnök ellen kampányol, illetve sűrűn jár Amerikába a párt pénzén. Tóth Bertalan azonnali vizsgálatot rendelt el, és soron kívül kérte a Legény Zsolt által vezetett fegyelmi bizottság összehívását.

A Magyar Nemzet megkeresésére Mesterházy azt mondta: a NATO parlamenti közgyűléseire, hivatalos minőségben jár Amerikában, de sohasem a párt pénzén, a költségeket a Külügyi Hivatal állja. Az MSZP volt elnöke egyébként nem kívánta kommentálni az ellene indított eljárást és annak lehetséges következményeit, mondván: tartja magát az alapszabályukhoz, belső ügyeket nem akar a nyilvánosság elé vinni. Mindehhez annyit fűzött hozzá, hogy szerinte valakik meg akarják bontani az MSZP egységét, a párt ugyanis az elmúlt egy évben összezárt és erőt mutatott, kiváló programmal készül az EP-választásra, ősszel pedig az önkormányzati megméretésre.

A volt pártelnököt (jobbra) egy állítólagos kiszivárogtatás miatt vonnák felelősségre jövő kedden Fotó: Kurucz Árpád

– Megőrizzük az egységet, és adunk két pofont az Orbán-rendszernek – hangoztatta Mesterházy.

A volt pártelnök szavai ellenére úgy tűnik, a szocialisták komoly belháborúval fordulnak az EP-választásra, aminek a vége egyesek szerint akár újabb pártszakadás is lehet. A megyei szervezetek többsége ugyanis Mesterházy mögött áll, így esetleges kizárása csillapíthatatlan feszültséget teremthetne.

A szocialisták belharcára utal, hogy nemrég az is kiszivárgott: az MSZP központi pénzügyi ellenőrző bizottsága nem fogadta el a párt 2019-es költségvetés-tervezetét, mivel a Pest megyei szervezet mérlegével komoly problémák voltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.