Ezer szavazás, nyolcvanegy törvény és rengeteg felszólalás

A parlamenti őszi ülésszak lezárásaként Kocsis Máté (Fidesz) és Simicskó István (KDNP) frakcióvezetők értékelték az évet egy közös sajtótájékoztató keretében.

Magyar Nemzet
2020. 12. 16. 15:32
null
Kocsis Máté és Simicskó István. Kép forrása: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Máté összesítése szerint az őszi ülésszakban ezer szavazás volt, négyszázszor szólaltak fel, az azonnali kérdések száma hatszáz volt. Tavasszal sok helyről azzal vádolták meg Magyarországot, hogy nem ülésezik a parlament, ez azonban nem állta meg a helyét, hiszen akkor is, most is gőzerővel folyt a munka a házban.

https://www.facebook.com/kocsismate/photos/a.193575723240/10158295052233241/

A járvány próbára tette Magyarországot. A védőoltás napról napra közelebb kerül, tavasszal a magyar emberek összefogásának köszönhetően tudtuk jól kezelni a helyzetet – vélekedett a Fidesz frakcióvezetője, majd hozzátette:

– Nehéz év van mögöttünk, elvárás volt, hogy a politikusok összefogjanak, de sajnos nem ez jellemezte az idei évet. Sem a rendkívüli ülésszakban, sem a járványügyi szabályozásokban nem voltak partnerek az ellenzéki képviselők. Kamuvideóztak, álhíreket gyártottak, a vakcinával kapcsolatban hergelték az embereket, még élelmiszerpánikot is keltettek.

– A magunk részéről a Fidesz és a KDNP minden felhatalmazást megadott, hogy sikeresen védekezzünk – mondta Kocsis, majd megköszönte a járványügyi szakemberek munkáját, és hangsúlyozta: kitartanak mellettük. Honfitársainknak megköszönte azt a türelmet, amit az egész járványos év alatt tanúsítottak.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője is számokkal folytatta: Nyolcvanegy törvényt és nyolc országgyűlési határozatot fogadtak el ősszel. A KDNP-s képviselők száznegyvenhatszor szólaltak fel az ülésszak során. Az idei esztendőt a kihívások éveként értékelte Simicskó, ezzel a járványra és az uniós vitákra is utalt. Hangsúlyozta, hogy míg Magyarországon összeállítottak egy gazdasági és családvédelmi akciótervet, addig Brüsszelben 34 millió migráns betelepítésének akciótervén dolgoztak.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője

Az alaptörvény módosításáról elmondta: az eddigi hat különleges jogrendi eljárásból három lett, emellett pedig a családcentrikusságot tartották szem előtt, megerősítették a családvédelmet, a gyermekek szempontjait helyezték előtérbe.

Jó munkát végzett a parlament, de a legnagyobb munkát az egészségügy végezte. Sajnos a baloldalra nem számíthattak a területen dolgozók – mondta Simicskó István.

Kifejezte továbbá, hogy bízik benne: a jövő év is sikeres lesz. A cél jövőre is az, hogy Magyarország győztes és sikeres legyen. Az állampolgárokat arra kérte a frakcióvezető, hogy kövessék az operatív törzs ajánlásait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.