Komolyan kell venni a török politikai figyelmeztetéseket

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója volt a vendége.

Forrás: Hír TV2019. 10. 29. 13:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van esély arra, hogy az új Európai Parlament az eddiginél szigorúbb migrációs politikát folytasson mondta Bakondi György, miután múlt hét csütörtökön a képviselők többsége nem támogatta azt a javaslatot, hogy az Unió fokozza a mentési műveleteket a Földközi-tengeren, közben az olasz belügyminiszter két év után újra a Földközi-tengeren tevékenykedő NGO-kal egyeztetett. A civil szervezetek a kikötők minél előbbi megnyitását szorgalmazták a találkozón, és arra kérték a kormányt, hogy a tengeri mentést végzőket ne bűncselekményt elkövetőkként kezeljék. A Földközi-tenger közepén húzódó migrációs útvonal továbbra is a világ legveszélyesebb útvonalának számít, csak idén több mint 700 ember vesztette életét átkelés közben.

Abu Bakr al-Bagdadit megölték, ő volt az Iszlám Állam vezetője. Ez okozhat biztonsági kockázatot Európára nézve?

Nézze, ennek az embernek a halálhírét már néhányszor bejelentették, hogy légicsapásban meghalt és a többi, most bizonyítékok vannak arra, hogy ő az, aki a gyerekekkel és asszonyokkal együtt fölrobbantotta saját magát. Az ilyen típusú akciókat követhetik megtorlások, attól is függ ez, hogy milyen utódlási folyamat zajlik most le. Nem rég, nem ekkora hír volt, de azért a potenciálisan szóba jöhető vezetők közül jó néhányat likvidáltak légicsapásokban, épp ezért abban bízunk, hogy a hírszerző és elhárító szervezetek megfelelő információkkal bírnak majd, hogy ezeket az akciókat meg lehessen előzni

– mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.