Kósa Lajos: Bűnt követ el a magyarok ellen, aki az oltás ellen kampányol

A Fidesz politikusa szerint a baloldal arra játszik, hogy a választók majd elfelejtik az oltásellenes kampányukat.

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 14:47
KSA Lajos
Budapest, 2018. október 16. Kósa Lajos, a Fidesz képviselõje felszólal a magyar kormány és Indiana állam között a felsõoktatás területén történõ együttmûködésrõl szóló megállapodás kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. október 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos napirend előtti felszólalásában szerdán a parlamentben a baloldallal összefüggésben Machbetre utalt, aki beteges hatalomvágya, minden gonoszsága ellenére végül elbukott.

– Ma az a cél, hogy legyőzzük a vírust és aki az oltás ellen kampányol vagy elbizonytalanít, az bűnt követ el a magyarok ellen – mondta a fideszes politikus,

és emlékeztetett: ellenzéki elemzők azt tanácsolták a baloldalnak, hogy a kormány sikertelenségét az oltás elleni kommunikáció biztosítsák, mivel ebből tudnak majd politikai tőkét kovácsolni a választások idején.

A képviselő szerint a baloldal arra játszik, hogy a választók majd elfelejtik az oltásellenes kampányukat.

Az oltási program ennek ellenére sikeres – húzta alá Kósa Lajos, és elmondta, hazánk a kiemelkedő ütemben adja be a vakcinákat.

Rétvári Bence válaszában felidézte, hogy a baloldal EP-képviselői szerették volna, hogy Brüsszel szorítsa le a Magyarországon beadható vakcinák számát. – Nem az EU vakcinabeszerzési hibáit kritizálták, hanem azt akadályozták volna meg, hogy keleti vakcinát vásároljon hazánk – emlékeztetett az államtitkár, aki ezután hosszan sorolta a hazai baloldal politikusainak oltásellenes megnyilvánulásait. Kiemelte, hogy a DK még petíciót is indított, hogy betiltsák a kínai vakcinát.

– Önök hónapok óta mást sem tesznek, mint az embereket lebeszélik a vakcinák beadásáról, felelősebben kellett volna politizálniuk – mondta a baloldali képviselőknek Rétvári Bence.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.