Kósa Lajos zseniális iróniával figurázta ki a krumplis balhét

A Fidesz alelnöke Jakab Péter botrányos viselkedésére kereste a magyarázatot.

Forrás: Facebook/Kósa Lajos2020. 10. 20. 15:47
null
Fotó: MTI/Marjai János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kósa Lajos, fideszes országgyűlési képviselő a közösségi oldalán reagált Jakab Péter, a Jobbik elnökének botrányos parlamenti produkciójára, aki a hétfői azonnali kérdések órájában mindenáron egy zsák krumplit akart átadni a kormányfőnek.

A jó adag iróniával megfűszerezett posztban a Fidesz alelnöke Jakab kirohanására kereste a magyarázatot, majd négy lehetséges tippet is adott a krumplis-balhé okára: a kormánypárti politikus szerint a szebb napokat is látott alakulat frakcióvezetője nemes egyszerűséggel rájött, hogy a paprikás krumpliba bizony krumpli is kell, de mivel a burgonya köztudottan amerikai növény, az sem kizárható opció, hogy Jakab az Orbán-kormány „hazaárulását” akarta a kis akciója által bebizonyítani. Ezen indokok mellett továbbá az is feltételezhető, hogy

mivel a szerencsi időközi választáson a baloldal által bevetett krumplitrükkhöz ez a zsák már nem szükségeltetett, ezért behozta, hogy ne menjen kárba.

Végezetül Kósa Lajos szerint az is meglehet, hogy a pártelnök igazából csak gasztroblogger akar lenni.

Fischer Zoltán/ Miniszterelnöki Kabinetiroda

Persze, a tőle megszokott vehemens stílusú beszédében, Jakab Péter egyértelművé tette az akció célját. Felszólalásában először azt hangoztatta, hogy a Fidesz csak zsarolással és megfélemlítéssel tudott győzni a szerencsi időközi választáson, majd azzal vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy továbbra sem a kormányzással, hanem a gyűlöletkeltéssel foglalkozik, továbbá kijelentette, hogy véget fognak vetni a „krumplikirályságnak”.

Ezt követően egy kisebb zsák burgonyát rántott elő – mondván: ezt a borsodiak küldik Orbánnak –, majd fittyet hányva a járvány miatt előírt maszkviselési és távolságtartási szabályokra, megindult a kormányfő felé.

Gyerekes akcióját viszont nem sikerült véghez vinnie, ugyanis a Fidesz képviselői és Kövér László, az Országgyűlés elnöke elállták az útját. Az országgyűlési képviselőhöz méltatlan viselkedésre Orbán Viktor csak annyit válaszolt, hogy reméli a krumplit kifizették, ha már a varrónőket elfelejtették, továbbá leszögezte, hogy a Jobbik két dolgot nem tud: nyerni, meg veszíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.