Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság a Magyarországon 2015 óta folyamatosan meghosszabbított „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” kezeléséről és megszüntetéséről szóló szabályozást kifogásolja. A Magyar Helsinki Bizottság örömmel osztotta meg a hírt a Facebook-oldalán.

Ritó Szabolcs
Forrás: Facebook2020. 12. 04. 19:45
KOVÁCS Zoltán
Budapest, 2018. június 28. Kovács Zoltán kormányszóvivõ sajtótájékoztatót tart az EU-tagországok állam- és kormányfõinek brüsszeli csúcstalálkozója elõtt a Miniszterelnöki Kabinetirodán 2018. június 28-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a Facebookon reagált arra a mai eseményre, miszerint az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a magyar kormány ellen a tömeges bevándorlás kezelésére kialakított szabályozás miatt.

A kormányszóvívó azt írta, hogy „a magyar kormány 2015 óta következetesen harcol az európai határok megvédéséért, a migráció megállításáért”. Kiemeli, hogy

az európai költségvetés és az újjáépítési alap körül folyó vitákban a »jogállamisági« feltételek valójában a bevándorlásellenes tagállamok megbüntetését szolgálják”.

Ezt alátámasztandó Kovács Zoltán felhívta a figyelmet az Európai Bizottság minap közzétett tervezetére, amely 34 millió bevándorló „integrációjára”, vagyis lakáshoz, segélyhez, állampolgársághoz juttatására tett javaslatot. A szóvivő külön kiemelte, hogy Magyarország határait ebben az évben több mint 38 ezren próbálták illegálisan átlépni, amelynek mértéke megközelíti a 2015-ös évét, amikor kirobbant a migrációs válság.

Kovács Zoltán.
MTI/Bodnár Boglárka

A kormány ellen indított kötelezettségszegési eljárásról a Magyar Helsinki Bizottság is hírt adott közösségi oldalán, ahol üdvözölték az Európai Bizottság döntését.

A jogvédő szervezet arra is kitért, hogy „a Magyar Helsniki Bizottság kezdettől fogva felhívta a figyelmet a korrupció kockázatára” – utalt a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” országos elrendelésére 2015 óta. Majd úgy folytatja, hogy „ilyen körülmények között megszűnt a lehetősége a szakszerű, tisztességes, emberséges, azaz igazságos menedékjogi eljárásoknak is”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.