Kulturális céloknak is megfelelő tornacsarnokot adtak át Miskolcon

A jezsuita szerzetesrend vezetésével épült meg ez a csodálatos tornacsarnok, amelyet nemcsak az iskola diákjai, hanem a lakótelepen élők is használhatnak – fogalmazott Soltész Miklós.

Forrás: MTI2019. 09. 13. 15:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oktatási, kulturális és szabadidős komplex fejlesztés valósult meg Miskolcon a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban: az avasi lakótelepen élőknek is nyitott, közösségi, kulturális feladatokat is ellátó, 1,45 milliárd forintból létrejött Közös-Tér Központot pénteken adták át.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az átadás előtt az MTI-nek azt mondta: nagyon fontos az állami és egyházi iskolák, gimnáziumok „kisugárzása” minden településen, így Miskolcon is.

Úgy fogalmazott: itt és most a jezsuita szerzetesrend vezetésével épült meg ez a komplexum, ez a csodálatos tornacsarnok, amelyet nemcsak az iskola diákjai, hanem a lakótelepen élők is használhatnak.

Kiemelte: ez a gimnázium volt az első Magyarországon, amely bevezette az iskolai közösségi szolgálatot, munkát. Ez hatalmas változást hozott az országban, a fiatalok gondolkodásában is – tette hozzá az államtitkár.

Soltész Miklós fontosnak nevezte azt is, hogy egy-egy iskola, közösség a tágabb környezetére is hatást gyakoroljon.

Az új közösségi tér helyet ad a gimnázium mindennapos testnevelésóráinak, emellett különböző versenysportok művelői és a lakosság rendelkezésére is áll majd. A létesítményben keresztben két szabványméretű kosárlabdapályát, a játéktér közepén egy centerpályát alakítottak ki elektromotorral leereszthető palánkrendszerrel, ami lehetőséget ad kosár-, kézi-, röplabda- és futsalmérkőzések megrendezésére is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.