Láng Zsolt: A főpolgármester nem mond igazat és nem cselekszik

Miután meghiúsult a BKV buszbérlése, Karácsony Gergely főpolgármesternek kellene más cégektől – létező opciók alapján – buszokat szereznie, nagyon gyorsan – mondta Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Forrás: MTI2020. 12. 04. 16:10
null
20201022 budapest az m3 metro deli szakaszanak felujitasanak atadasa karacsony gergely tutto kata havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Egy offshore hátterű céggel kötött szerződést buszbérlésre, de a vállalat nem tudta határidőre leszállítani a járműveket. Egy olyan cégről van szó, aminek a „háttértulajdonosa” az a Leisztinger Tamás, aki Tüttő Kata főpolgármester-helyettes volt élettársa – mutatott rá a buszbérlési tender miatt kialakult korrupciógyanús botrány mögötti szálakra Láng Zsolt, a budapesti Fidesz–KDNP frakciócsoport vezetője.

Láng hozzátette, hogy a buszpótlás a fővárosiak egészsége szempontjából a járványhelyzetben elengedhetetlen, ezért követelik, hogy a főváros cselekedjen.

Karácsony Gergely a buszbérlésről azt közölte, hogy a BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítására pedig a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak.

Láng Zsolt szerint ez ellentmondásos, hiszen hogyan fizethet kötbért egy cég, amivel nem kötöttek szerződést.

– Mi úgy tudjuk, hogy megkötötték a szerződést ezzel az offshore hátterű céggel, és amikor a szerződést megkötötték, már pontosan lehetett tudni, hogy egy alkalmazottja van a cégnek, nincsenek buszai, nincsenek referenciái, és egy ciprusi cég van a háttérben – hangsúlyozta a frakcióvezető.

Láng Zsolt szerint az ügy kezelésén az látszik, hogy a főpolgármester nem mond igazat, és nem vizsgálta azt ki, valamint nem cselekszik, hogy végre megoldja azt.

A Magyar Nemzet a héten megírta: a BKV október 30-án megkötötte a kamucéggel a buszbérlési szerződést, ráadásul kiderült az is, hogy a cégnek nincsenek is bérelhető buszai. Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon így reagált: „A BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak.” A főpolgármester posztjából kiderül, hogy Karácsonynak vagy nincs tudomása arról, hogy a fővárosi cégekben milyen szerződéseket kötnek, vagy tudja, de szándékosan félrebeszél. Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéseiért felelős államtitkár Twitter-bejegyzésében bemutatta a már megkötött szerződést.

„Melyik állítás az igaz? Főpolgármester, még egyszer, szó szerint: »A BKV nem köt buszbérleti szerződést a zavaros hátterű céggel, a BKV felszólítása nyomán a cég még kötbért is fizet a fővárosi vállalatnak.« Ehhez képest itt az aláírt szerződés. Valaki hazudik…” – írta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.