László Imre összekeverte Mandelát Mengelével

Náci háborús bűnössel keverte össze a faji megkülönböztetés ellen küzdő Nelson Mandelát László Imre – írja Hír TV. A Gyurcsány-párt politikusa a Heti TV reggeli műsorában magyarázkodott a Hitlert méltató kijelentése miatt.

2020. 06. 29. 13:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

László Imre összekeverte Mandelát Mengelével. A polgármester a televíziós műsorban úgy indokolta a Hitler munkásságának méltatását, azt mondta: a diktátorról elhangzott mondatai éppen azon a vitán hangoztak el, amikor arról döntöttek, hogy elnevezzenek-e utcát Josef Mengele német SS-tisztről, az auschwitzi haláltábor orvosáról. A műsorvezető visszakérdezésére a Gyurcsány-párti politikus azt mondta: nem Mengelére, hanem Nelson Mandelára gondolt. László Imre szerint a két név nagyon hasonlít egymásra.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt: László Imre polgármester Hitlert méltatta egy önkormányzati ülésen. Úgy fogalmazott: „Harminchatban vagy harminchétben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejtett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta”.

A gyűlésen, amelyen László Imre szavai elhangzottak, a vita arról szólt, hogy legyen-e a XI. kerületben Nelson Mandela park. A kezdeményezést korábban Tarlós István nyújtotta be, de később visszavonta – most Karácsony Gergely főpolgármester újbóli előterjesztése által került elő a téma. A Fidesz képviselője, Junghausz Rajmund elmondta, „vitatott személyiségről beszélünk”, majd körbeadott egy papírköteget, amelyen Mandela terrorcselekményei szerepeltek. „Elég sok brutalitás van mögötte, rengeteg szenvedést okozott az ember, ennek most ülepednie kéne” – mondta. Erre reagálva próbált hasonlatot találni László Imre Hitler példájával. A Demokratikus Koalíció külön nem reagált László Imre kijelentéseire, amely már csak azért is érdekes, mert a magát nyitottnak, „nyugatosnak” és befogadónak definiáló párt előszeretettel és gyakran használja a fasiszta és náci jelzőket a pártot érő kritikák ellen, valamint politikai támadásaik során.

Karácsony Gergely továbbra sem kommentálja a DK-s politikus kijelentését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.